Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

VIDEO. Dezastrul de la Olimpia. Datorii de 450.000 de euro. Niciun vinovat!

Olimpia Satu Mare a ajuns aproape de închidere. În speranţa că vor primi măcar banii de salarii, conducerea clubului, alături de mai mulţi jucători, s-a prezentat la şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi pentru a-i impresiona pe consilieri. Doar că nici de data aceasta nu s-a găsit o soluţie legală pentru alocarea de fonduri suplimentare şi cel mai probabil nici n-o să se găsească.

Preşedintele clubului, Istvan Merkli, a declarat că salariile nu au fost plătite de şapte luni, restanţele salariale sunt de peste 600.000 de lei, iar totalul datoriilor depăşeşte 450.000 de euro. Cum s-a ajuns în această situaţie? Nimeni n-a spus că s-a furat, din lipsă de dovezi, doar că toate părțile au fost de acord că a fost o risipă de bani. Acum, Olimpia este pe ultimul loc pe clasament și riscă să fie decăzută în Liga a V-a, după cum a anunţat Merkli. El a spus că dacă se doreşte continuarea Olimpiei, din ianuarie trebuie formată o nouă echipă, deoarece 80% din jucători au plecat, unii chiar s-au lăsat de fotbal. Dacă nu se doreşte, să se anunţe acest lucru. Fotbaliştii, pe bună dreptate, văzând că nu primesc salariile în pragul sărbătorilor, ameninţă cu tot mai multe plângeri la FRF, ceea ce va face ca Olimpia să piardă şi mai multe puncte. Practic se pierde tot ce s-a construit.

Consilierul judeţean Alexandru Horvat a arătat că vinovat principal pentru acest dezastru ar fi fostul preşedinte, Karda Attila.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, acuzat că nu a virat bani suplimentari pentru salvarea clubului, le-a explicat situaţia cât se poate de clar, fără a primi replici, şi fiind înţeles că este într-o situaţie delicată. Cu alte cuvinte, ar sprijini clubul, dar nu are pârghii legale. El a arătat că instituţia a virat cele 1,2 milioane lei, cât avea obligaţia prin statut, adică şi-a îndeplinit obligaţiile, şi că mai mult de atât nu s-a putut face legal, şi dacă se forţa nota s-ar putea ajunge în sfera penală. El a mai atins unele puncte sensibile cum ar fi faptul că situaţia contabilă a clubului nu este în clar, contractele jucătorilor nu sunt înregistrate la ITM, nici la ora actuală nu au fost validate de deconturi pentru sume alocate în urmă cu mult timp.

El le-a spus celor prezenţi că decizia trebuie luată raţional, în baza legii, şi nu emoţional, altfel toată lumea riscă să dea explicaţii la alte instituţii. Ba mai mult, Curtea de Conturi a imputat unele sume plătite în anii trecuţi, iar dacă se pierd procesele sumele vor trebui recuperate. De la cine? Încă nu se ştie.

Totuşi, Pataki a admis că are o vină, şi anume faptul că nu a tranşat problema Olimpiei anul trecut.

Concluzia este că nimeni nu e vinovat de situaţia Olimpiei, şi cel mai probabil actuala formă juridică a clubului va rămâne cu datoriile, cum s-a întâmplat cu vechea personalitate juridică a Olimpiei.

20 comentarii

  1. Oli 1921 Răspunde

    Sa-ti fie rusine Pataki! Rusine consilieri judeteni! Ati omorat clubul fanion! Sa va ia dracul!

    • M Răspunde

      ce fanion, ce club? stirea asta a ca si pusa pe replay, Olimpia intra in faliment, pange un picut si se vara banii cu gramada, dupa un an o luam de la capat. nu vedeti ca Olimpia e doar un biznis bun pt cineva?

      sa se lase dracului de fotbal, toti. in locul stadionului sa se faca o sala polivalenta si sa ne concentram pe alte sporturi. nu ne trebuie noua fotbal daca nu ne pricepem.

  2. Stelica Răspunde

    Multi l-au injurat pe Babut dar uite unde s-a ajuns acum. Babut era parfum pe langa ce au facut astia. A mai sarit si el parleazu cu banii dar macar era intr-un grafic si echipa juca si se mentinea in liga. Acuma-s pe nicari, va Vida Geza. Gata cu fotbalul la Satu Mare. Adevarul e ca nu merge asa, cu banul public nu se poate tine o echipa performanta

    • Tyago Răspunde

      Cu salarii imense, gen Bujor Vlad 13-14.000 mii lei salar, pe vremea lui Govor vicepresedinte, pe cand era gagicul nepoatei aceluiasi Govor! Asa merge treaba prin Satu Mare!

    • Olimpist fraier Răspunde

      Babut a facut o gaura mare fata de cei de acum care au facut-o si mai mare, rezulta Babut baiat bun?
      Puscaria ar trebui sa geama de cei care au bagat mana in banii publici dati Olimpiei dar vad ca DNA-ul se codeste inca, probabil asteapta sa treaca anul nou!
      Desfintati clubul si luati-o de la Zero ca nu aveti nicio sansa, nu vedeti cate falimente au dat si cluburi mai mari!
      P.S. Domnul cu cioc din dreapta d-lui Pataki, nu stiti sa folositi telefonul mobil si faptul ca la o sedinta acesta se inchide sau se da pe silentios??!!

  3. Tyago Răspunde

    Cu asa salarii mari! 3000-4000 de euro salarul unor jucatori, precum Gavrilescu, Bujor, Marinas toti apropiatii lui Coica si Govor! Sifonare de bani publici!!!

    • M Răspunde

      ala da frate, am zis eu ca aici nu e vorba de fotbal. oricum la meciuri merg 30-40 de oameni care n-au alta treaba, in rest finantam toti din taxele noastre mizeriile astora care se imbogatesc fara sa produca ceva. sa mearga la drexi pt 1000 de lei. LA MUNCA CU EI ca pana acum doar s-au jucat dea fotbalul!!!

  4. Csabi Răspunde

    Domnule Pataki, ați distru Olimpia Satu Mare! Sa va fie rusine!
    Asta știe sa facă UDMR, sa distrugă.
    Români treziți-vă!

    • Eu Răspunde

      Csabika . De ce nu donat voi sustinatori Olimpiei niste bani sa va tine-ti echipa favorita ! Ia da tu un anunt pe Facebook , hai ca sunt tare curios cati bani strangetii

  5. Lori Răspunde

    UDMR istilor v-ati bătut joc de fotbalul sătmărean, de echipa fanion a județului!
    Pataki să-și dea demisia!

  6. escape Răspunde

    Auzi Csabi/Lori=Oli1921. Nu e corect sa arunci banii intr-un sac fara fund. Sunt in acest oras suficiente domenii mult mai importante de finantat. Tu lauzi pe Babut…nu uita insa, ca el trebuia sa fie managerul orasului, si nu al clubului. E vorba despre bani publici. Trebuie finantat prioritatiile, iar pana cand 30-40 de pensionari vizitau meciurile, nu cred ca e vorba despre un sector prioritar 😉

  7. Fan Oli Răspunde

    Vindeti echipa lui Bud pana cand nu e prea tarziu!!!

  8. rudi Răspunde

    Cacanarii din poza cînd luau o gramada de bani pe vremea lui Coica nu comentau , neste cacanari, lingai , afara cu lingaii , apropo astia nu-s fotbalisti din poza, felicitari Pataki

  9. A lu' Pigus Răspunde

    Cine sa fie vinovati inafara de cei care au administrat banii ?? Urgent identificati si sechestru pe avere pentru ca banii furati sunt banii nostrii !! Sa raspunda si cei care au dat aceste sume de bani si nu au urmarit cum se cheltuie !! Am zis inca mai demult ca aici trebuia sa intervina DNA ,insa ei nu au treaba decat cu dragnea !!

  10. Tataye Răspunde

    Din păcate, toți politicienii au profitat de clubul Olimpia, dar parcă cel mai mult a contat “ajutorul” lui Govor care a devalizat clubul ani de zile!

  11. anti Răspunde

    Nici un leu Pataki, nu merita nimic, pile soti sotie nepoti nasi blatisti pariori betivi non valoare bani aruncati pe geam, Pataki nici un leu

  12. nicu Răspunde

    Bravo dl. Pataki!Concediaza-i pe toti fotbalistii bugetari si privatizeaza clubul.Daca nu gasiti investitori desfintati-l.Avand in vedere numarul de bilete vandute la meciuri(aprox. 100) nu exista ratiuni ptr alocarea de bani publici.Nu veti suferi nici electoral prea mult daca desfiintati clubul si opriti hemoragia de bani publici.

  13. Copilasi odoreu Răspunde

    Babut, Govor, Stef si Coica trebuie trasi la raspundere! Ei sunt principalii vinovati de dezastrul Olimpiei! Apoi placa a doua cu acuzatii se indreapta spre UDMR care a demonstrat ca nu e un bun sau nu sunt buni manageri se club! Au infundat mai rau clubul!

  14. Unu Răspunde

    Cu marele antrenor selimesi s au pierdut o grămadă de bani 5000 euro pe lună plus cazare masă etc ,și binenteles la demitere și a luat toți banii câțiva zeci de mii de euro = management defectuos sa nu fiu răutăcios ,totuși DNA ce face doarme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.