Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Alarmant! Mai mult de jumătate din populația Sătmarului nu poate fi alertată în caz de pericol

În caz de calamități naturale ori conflicte militare, doar 45 la sută din locuitorii județului ar putea fi alertați prin sistemele de avertizare, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) SOMEȘ al județului Satu Mare. 

,,La nivelul judeţului Satu Mare există un număr de  167 sirene de alarmare publică, dintre care 53 electronice şi 114 electrice. Din totalul acestora, 99 de sirene sunt acţionate centralizat, iar diferenţa până la 167, respectiv 68, sunt acţionate local, toate fiind în stare de funcţionare. În cursul anului 2017 au mai fost achiziţionate 4 sirene de alarmare: 2 în municipiul Satu Mare, 1 în comuna Vama şi 1 în comuna Racşa”, se arată în raportul ISU.

Doar municipiile Satu Mare și Carei sunt acoperite din acest punct de vedere, în restul județului existând un deficit semnificativ.

,,Gradul de acoperire cu semnale sonore, pentru asigurarea avertizării şi alarmării la nivelul judeţului, este de 44,78% , existând la momentul de faţă numai două localităţi care au un grad de acoperire de 100%, municipiul Satu Mare şi Carei”, se mai arată în raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.