Ultima actualizare: azi, 13:45
Locale

Alexandru Uiuiu şi-a lansat două cărţi la Satu Mare

Scriitorul Alexandru Uiuiu, șeful Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Bistrița- Năsăud, și-a lansat marți 30 ianuarie în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare două volume: „Datoria de om” și „Iustin”, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf.
La eveniment au luat cuvântul managerul instituției, Robert Laszlo, managerul Muzeului Județean, Felician Pop și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher.
A debutat în 1988 la „Vatra” cu un grupaj de proze scurte, și editorial cu volumul „Felia amară” (1933). A mai colaborat la „Cadran”, „Minerva”, „Euphorion”, „Familia”, „Contrapunct”, „Luceafărul”, „Steaua”, „Hyperion”, „Convorbiri literare”, „Mișcarea literară”, „Discibolul”, „Echinox”, „artPanorama” etc. Este director fondator al revistei de etnologie „Zestrea” (1998).
Opera literară cuprinde: „Felia amară”, Sibiu, 1993, „Povești din pădurile fanteziei”, Deva, 1998, „Ridicarea în genunchi”, București, 1999, „Socrate poetul”, Bistrița, 2000, „Așteptând-o pe Godette”, 2003, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.