Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean. Crește performanța actului medical

Președintele Consiliului Județean Satu Mare împreună cu Adrian Marc, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, au participat astăzi, marți, 9 ianuarie, la invitația Ministerul Sănătății, prof. Dr. Florian Dorel Bodog la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). La eveniment au participat și premierul Mihai Tudose împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu.

Astăzi am făcut un pas important pentru creșterea performanței actului medical la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare” , a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare la București după ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a echipamente de imagistică la Palatul Victoria.

Astfel, prin accesarea cu succes a programului Ministerului Sănătății prin Proiectul privind Reforma în Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620 – RO, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență vor beneficia de un aparat de Rezonanță magnetică nucleară și sistemul complet informatic de imagistică PACS. Valoarea totală a proiectului Ministerului Sănătății pe plan național este de 250 milioane de euro, din care beneficiază unități sanitare din 22 de județe a țării.

Echipamentul RMN, împreună cu sistemul informatic care va sosi la Satu Mare probabil în următoarele două luni este unul necesar atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical, care va creste foarte mult calitatea imagisticii în sistemul public”, a mai adăugat președintele Pataki Csaba.

Un comentariu

  1. pastorita Răspunde

    Minunat! Dar vom vedea liste pt un control la tomograf? Sau iar ca nu au bani si trebuie platit? Sau,sau…..? Sper ca medici si conducatorii lor sa nu il puna pe butuci,si sa il foloseasca pt cunostinte,sau contra cost!!!
    Pentru ca vom fii fff atenti si vigilenti!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.