Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Depopulare masivă! Localitatea din Satu Mare cu cea mai dramatică scădere a populației în ultimii 10 ani

Cei de la Institutul Național de Statistică (INS) au transmis recent un comunicat privind mișcarea naturală a populației. În ultimii zece ani, o localitate din județul Satu Mare a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi ale populației.

Astfel, potrivit Institutului Național de Statistică, în ultimii zece ani, comuna Florești din Cluj, a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 în 2017. La polul opus avem cazul localității Orașu Nou din Satu Mare, ai căror locuitori s-au diminuat de la 7600, la 3800.

Așadar, avem în România localități care înfloresc, dar și zone care pur și simplu mor pe zi ce trece. Vorbim de localități care și-au triplat populația în ultimii zece ani, precum și zone din care au plecat peste jumătate dintre locuitori.

 

 

2 comentarii

  1. Cățelul trist Răspunde

    A compara orașul demult decedat, cadavrul lăsat însă la suprafața din lipsa de fonduri, Satu-Mare cu Clujul este jalnic de trist.
    Orașul Satu-Mare impreuna cu toate localitățile lui triste, unde și Bacovia ar plânge neantrerupt râuri eminesciene adunate într-un Someș mizerabil, a decedat cu ani in urma, un soldat pustnic și mort al unei revoluții false, un oraș orfan bătut de soarta inevitabilului a fost uitat la suprafața. Cineva parca înadins a renunțat sa pună mâna pe cazma și lopata să-l îngroape și uite așa ne-am trezit cu toții Trăind într-un cimitir colcăind a lene și ura etnica, un leș târât de ici colo fără noima care după zeci de ani de așa-zisa democrație încă pute infernal datorită celor care in mod voit îl țin la suprafața creând parca pentru noi cei rămași vii o senzație inevitabila de scufundare in gunoiul zilnic.

  2. pastorita Răspunde

    Si iarasi ajungem la cauza efectului,SARACIA!!!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.