Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Arestaţi pentru trafic de migranţi. Judecătorii sătmăreni i-au trimis după gratii

Cei doi ucraineni prinşi cu patru străini ascunşi într-o utilitară, în timp ce încercau să îi scoată ilegal din ţară prin vama Petea, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Manadatul de arestare eliberat de judecătorii sătmăreni este valabil până în 11 februarie. 

Amintim că în data de  12 ianuarie, în jurul orei 00.30, pe sensul de ieșire din țară, la P.T.F. Petea, jud. Satu Mare, s-au prezentat la controlul de frontieră cetățenii ucraineni O.B. și V.F., în vârstă de 39, respectiv 38 de ani, călătorind cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, cu care transportau diverse bagaje.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse într-un loc special amenajat între bancheta spate şi compartimentul marfă, în spatele unui perete dublu, 4 persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză sunt trei cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani și un pakistanez de 19 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal într-o ţară din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei doi cetățeni ucraineni, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.