Ultima actualizare: azi, 19:38
Locale

FOTO. Campionul din scaun cu rotile. Sătmăreanul Osváth Richárd, desemnat sportivul paralimpic al anului în Ungaria

Ani la rând România nu i-a dat practic nicio șansă. A trecut granița și a decis să reprezinte Ungaria, țară care l-a primit cu brațele deschise. După o muncă asiduă, sătmăreanul Richard Osvath, multiplu campion la spadă în scaun cu rotile, a fost desemnat sportivul paralimpic al anului 2017 în Ungaria.

Multiplu campion olimpic, mondial și european la spadă în scaun cu rotile, reprezentantul Ungariei și al Budapestei, reprezentând culorile unei puternice formații locale, sătmăreanul Richard Osvath se află în momentul de față în fruntea clasamentului mondial la sportul pe care îl practică cu atâta pasiune. În discursul său, în momentul în care a primit premiul, Richard i-a menționat în special pe antrenorii care i-au înmânat prima floretă în sala Alexandru Csipler din Satu Mare și datorită cărora a ajuns un sportiv desăvârșit.

,,Le mulțumesc antrenorilor mei din Satu Mare, Eva Lengyel și File Attila, pentru că m-au făcut să mă îndrăgostesc de acest sport, precum și actualilor mei mentori, Sándor Beliczay, Péter Erdei și Benedek Szirmai. Mulțumiri speciale soției și fiului meu de trei ani, care îmi dau cea mai mare putere să-mi ating obiectivele”, a spus Richie, citat de Friss Ujsag.

,,Fiecare sătmărean ar trebui să fie mândru de acest băiat”, a declarat fostul antrenor al sportivului, Lengyel Eva, care a adăugat: ,,Richie este un om valoros și un excelent atlet. Nu uită niciodată de unde a început. Acest succes reprezintă cu adevărat încununarea a sute de ore de muncă”.

Sursa – frissujsag.ro

 

 

 

Un comentariu

  1. Voicu Răspunde

    Bravo si felicitări Richard. In Ungaria se poate si la noi , nu. Succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.