Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

FOTO. Ce gest! Un sătmărean și-a donat din ficat. Gratis! Ca să salveze o viaţă!

Gest ieşit din comun al unui tânăr de 23 de ani din Tăşnad. Venit acasă din Danemarca, Romei s-a oferit să îi ofere o parte din ficat unei tinere de 24 de ani din Chereuşa, care era bolnavă.

Cazul a fost relatat pe facebook de către activistul Cristi Irimuş pe grupul din Tăşnad.

Povestea este de-a dreptul emoţionantă.

“Anett a avut din păcate o ciroză hepatică autoimună, mai exact a moștenit o celulă moartă la ficat… Romeo fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca(locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei și i-a sărit imediat în ajutor! Neștiind dacă grupele sanguine le potrivesc sau nu! PUR ȘI SIMPLU I-A SPUS CA ÎI DONEAZĂ EL! Și-au avut noroc! Din Noiembrie “colindă” spitalele ca să le coincidă toate probele… A fost totul in regulă!

Așa că ieri, 17.01.2018 ziua cea mare a sosit! După o operație de 8 ore, la Spitalul Fundeni din București, Romeo i-a donat Anettei o bucățică din ficatul lui! Operația a reușit, iar cei doi sunt bine!

Au dorit să vă mulțumească tuturor pentru susținere și ajutor! ?

Gestul lui Romeo este unul ieșit din comun în zilele noastre… Vremuri în care marea noastră majoritate se gândește numai la persoana lui, Romeo și-a donat din ficat, ATENȚIE 100% GRATIS ȘI 100% VOLUNTAR!!!

Ce spuneți oameni buni??? Ăsta DA gest de omenie!!!

Ia-tă o parte din ce îmi povestea Romeo în privat :”Am venit anul trecut in concediu și am auzit de cazul lui Anett… Apoi iam zis ca ii dau eu deși nu știam nici ce grupa de sânge am!
Când ii vorba sa salvezi o viața nu stai sa calculezi cât curaj ai…. Am dat declarie la notar ca de buna voie și neforțat de nimeni fac gestul asta… Dacă eu eram in locul ei și mie mi-ar fi plăcut sa ma ajute cineva!”

Romeo, eu sincer nu am cuvinte… îți spun doar atât… Ești un OM DE MARE CARACTER, care merită de două ori “JOS PĂLĂRIA”! De la mine o ai și de zece! Ți-ai riscat viața pentru a salva o altă viața…

Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și recuperare cât mai rapidă!”.

16 comentarii

 1. pcr Răspunde

  felicitarii doamne da sanatate

 2. Roza Răspunde

  Cât de puține cuvinte avem cand trebuie sa ne bucurăm pentru atât de multă omenie si cât de puține comentarii. Oare de gesturile acestea de mare omenie ne bucurăm mai puțin ca atunci cand ne putem exprima accid la adresa oricui? Felicitări copil cu inima uriașă !

 3. Ionel M. Răspunde

  Am fost profund emoționat de gestul tânărului sătmărean! Felicitări!

 4. Sătmărean Răspunde

  Dumnezeu să te binecuvânteze, suflet nobil!

 5. Observator Răspunde

  Dumnezeu o să-l răsplătească în mod sigur pentru acest gest ieșit din comun!

 6. satmarean Răspunde

  Să vă dea Dumnezeu multă sănătate!

 7. Tudor Răspunde

  Multă sănătate ! Felicitări, eroule !

 8. Maria Răspunde

  UN ADEVĂRAT EROU AL ZILELOR NOASTRE. MERITĂ RECOMPENSAT ȘI RECUNOSCUT CA EROU AL ANULUI !

  • Unu' Răspunde

   Stai jos, 2!
   Bubuie prostia-n tine!
   Tu crezi că OMUL ăsta a făcut acest gest pentru ca cineva să-l recompenseze?

 9. Cetățeanul turmentat Răspunde

  Iată un OM!

 10. Lily Răspunde

  Poate il propuneti pe acest OM pe lista cu oamenii anului 2018 din judetul Satu Mare! Nu ar fi rau sa incepeti lista de pe acum.
  Sanatate si toate cele bune ambelor parti (donator si acceptor)!
  Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvanteze!

 11. unu Răspunde

  UN gest de mare om , sincer cred ca putini am face asa ceva , si merita scris articol despre acest baiat cu inima mare, eu ieri cand am citit articolol pur si simplu mi a venit sa lacrimez , nu cred ca exista in 2018 asa suflet mare , secolul cand INVIDIA , URA, LACOMIA domina , DUMNEZEU S VA DE A MULTA SANATATE. DOAMNE AJUTA PE CEI BUNI !!!!!!

 12. Bahu Răspunde

  Acest băiat este miracolul care ne salvează de nimicnicia unora dintre noi . El este speranța , iubirea , dăruirea , el este OMUL ! Îți mulțumim !

 13. Elek Attila Răspunde

  N-am cuvinte sanatate multa va doresc.Foarte rar om esti Romeo.

 14. cârcotaş Răspunde

  Un gest excepţional încât am rezerve în a mă entuziazma.În România apare ulterior o poveste de discreditare,reală sau nu.Să sperăm că nu e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.