Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

FOTO. Incendiul de la Moftin s-a stins. Pompierii, pregătiți să îl reaprindă

Incendiul de la Moftin s-a stins. În această seară, cetățenii din zonă au fost informați despre faptul că flacăra s-a oprit, dar și despre strategia ce urmează a fi adoptată în continuare.

În această seară a avut loc o nouă întâlnire cu cetățenii din comuna Moftinu Mare. Inspectorul General al IGSU și președintele companiei canadiene, care deține în concesiune perimetrul pe care se află sonda Moftinu 1001, au prezentat comunității operațiunile desfășurate până în prezent, au explicat strategia care urmează să fie adoptată în vederea închiderii sondei și au readus asigurări privind siguranța cetățenilor.

Pe parcursul întâlnirii s-a explicat faptul că în prezent, flacăra este stinsă, din cauza volumului mare de apă care este eliminată din pământ și că zona este atent monitorizata, facandu-se măsurători specifice privind emisiile de gaz, iar în momentul în care se va depista o emisie de gaze, se va recurge la reaprinderea flăcării de către personalul prezent la fața locului.

Când flacăra va fi reaprinsă, cel mai probabil se vor produce anumite bubuituri destul de puternice, însă care nu vor reprezenta niciun pericol pentru locuitorii din zonă.

9 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Pai pana la urma bohotzii astia reaprind imediat ce apuca sa o stinga? Si dupa fac pe eroii Ardealului prin presa? Dupa fazele astea, chiar sler sa dea afara pe seful lor care coordoneaza asa bine lucrurile, si eventual sa-i si impute costurile defilarii prin Moftin a masinilor ISU din nu stiu cate judete. Sau vrea sa mai zaboveasca prin zona, sa tot stinga si sa reaprinda dupa llac, ca doar nu e pe banii lui, si mai ia si diurna.

    • matroz Răspunde

      Si cand te gandesti ca aveam o parere excelenta despre ardeleni!Tu precis nu esti!

    • y Răspunde

      @Ardelean. Pentru cultura ta generală ca să nu mori chiar așa de prost cum ești gazul metan la o concentrație de 8% în aer produce explozie fără nimic, chiar fără sursă de foc. Asta se mai întâmplă și în minele de cărbune. În termeni tehnici la mineri i se spune ”grizeau”. Acuma preferai să sară în aer vreo 2-3 comune din zonă sau mai bine să ardă gazul pentru a scădea presiunea pe capul de erupție până la stabilizarea sondei , inundarea cu nămol greu și oprirea fluxului de gaz? Probabil era mai bine, nu?

  2. Ardelean Răspunde

    Draga Y…limita inferioara de explozie e de 5%, iar cea sulerioara de aprox 15%. Cu alte cuvinte, sub 5% nu arde si nu explodeaza, intre 5-aprkx15 explodeaza doar la scanteie/flacara iar peste 15% nu poate exploda datorita cantitatii.mici de oxigen, ci doar arde. Deci comunele din jur erau in siguranta. Ma mir diar ca eroii aia ce au ars gazul saptamani in sir pe-acolo nu stiau asta, sau daca stiau au tacut chitic, ca doar dadea bine la bilant ca au luptat cu balaurul de foc.

  3. Ardelean Răspunde

    Tot ca idee, in mina e spatiu inchis, unde 8% in contact cu scanteie/flacara explodeaza. La Moftin insa….e camp deschis, cat vezi cu ochii.

  4. Alt prost Răspunde

    @Y…Dacă stingerea nu a fost până la urmă problema,ca dovadă că focul s-a stins şi singur ,ci problema e captarea ,cine a rezolvat problema captării?Sau nu s-a rezolvat?

  5. abc Răspunde

    Ce de pompieri și de petroliștii prin sătmar și eu nici nu știam!

  6. Ardelean Răspunde

    Sigur nu pompierii or rezolvat problema. Ci ceva profesionisti din Canada, da aia erau ocupati cu lucru…n-aveau vreme de conferinte de presa si mese rotunde cu localnicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.