Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Mani Gyenes, întâmpinat cu drapelul României la București

Riderul sătmărean Emanuel Gyenes a revenit în țară după cursa solicitantă de la Raliul Dakar și a fost întâmpinat pe aeroport în aplauze. Federația Română de Motociclism (FRM) a organizat un eveniment de bun venit și i-a mulțumit lui Mani pentru reprezentația din America de Sud.

,,La sosirea pe aeroport am organizat o festivitate de premiere ad-hoc pentru Mani, astfel încât acesta are acum nu una ci trei medalii la gât. Am înmânat sportivului român medalia aniversară a Federației Române de Motociclism, medalie destinată Campionilor României; iar din partea Federatiei Internationale de Motociclism, Mani a primit o medalie de aur obtinuta in urma rezultatelor de la ISDE 2017 (Six Days Enduro). Plus, evident, medalia obtinută pentru partiparea și terminarea celui mai dur raliu al lumii, Raliul Dakar. Felicitări!”, au declarat reprezentanții FRM.

Editia aniversara a Raliului Dakar a luat sfarsit la Cordoba (Argentina) dupa 14 etape de o duritate peste media ultimelor zece editii. Emanuel Gyenes (KTM) a terminat pe locul 23 in clasamentul general si pe 13 la clasa Super Productie.

Matthias Walkner (KTM – 31 de ani) s-a impus în premieră în Raliul Dakar cu numarul 40, fiind urmat în ierarhia finală de argentinianul Kevin Benavides (Honda), la 16 minute și 53 de secunde, şi de australianul Toby Price (KTM), la 23,01. Pilotul roman a terminat cele 14 etape ale competiției cu timpul total de 50 de ore, două minute şi 42 de secunde. “A fost cea mai grea ediţie la care am participat!”, a declarat Emanuel Gyenes la finalul Dakar 2018.

 

 

Un comentariu

  1. Sorin Răspunde

    Felicitari Emanuel si noi succese in continuare! Multumiri sponsorilor care au facut posibila si aceasta participare la o competitie de prestigiu in lume!
    Esti unul dintre drapelele care reprezinta Satu Mare si Romania in Europa si in lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.