Ultima actualizare: azi, 21:11
Locale

Apel umanitar: Donații pentru copiii din spitale. Orice lucru, oricât de mic, este binevenit

Biblioteca Județeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, susține demersul Asociației Life Education for All în efortul său de a dota cu audioteci saloanele și spațiile destinate activităților de relaxare din spitalele din România care tratează copii, prin intermediul proiectului „Sunet pentru sănătatea copiilor”.

În acest sens, instituția cărții a decis să își manifeste susținerea prin inițierea unei campanii umanitare și îi încurajează pe sătmărenii cu suflet mare să doneze documente audio-vizuale, CD-uri și DVD-uri, care redau povești, muzică, ecranizări și filme de animație, jocuri cu conținut educativ, dar și cărți de citit, cărți de colorat, hârtie colorată, creioane și carioci, plastilină, jocuri logice, creative și de socializare, hârtie creponată și alte asemenea, toate destinate copiilor aflați în suferință. Este de preferat ca toate acestea să fie noi sau într-o stare foarte bună, din dorința de a oferi oportunitatea utilizării lor cât mai multor beneficiari și într-o perioadă de timp convenabilă.

Donațiile sătmărenilor vin să completeze efortul depus de către Asociația Life Education for All în direcția achiziționării aparaturii de redare a conținutului stocat pe CD-uri sau DVD-uri. Până în prezent, mii de copii internați în nouă spitale din România au fost beneficiarii proiectului „Sunet pentru sănătatea copiilor”, de această dată în calendarul de implementare fiind inclus Spitalul Județean Satu Mare și cel din orașul Tășnad.

Astfel, sătmărenii sunt invitați să doneze în perioada 23 ianuarie – 18 februarie 2018:

  • CD-uri audio cu povești, muzică relaxantă sau clasică, cântece pentru copii;
  • DVD-uri cu desene animate, filme pentru copii și conținut educațional;
  • cărti de citit sau colorat, plastilină, jocuri educative, puzzle-uri, hârtie colorată, hârtie creponată, creioane colorate, carioci și alte asemenea.

pentru dotarea secției de pediatrie a Spitalului Județean Satu Mare și a secției de pediatrie pentru bolnavi cronici din Tășnad. Donațiile se primesc la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, Strada Decebal, nr. 2, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 0800-1700.

În februarie, cel de-al X-lea spital dotat va fi Spitalul Județean Satu Mare. Sătmărenii pot contribui și financiar pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare pentru copiii internați, printr-o donație pe www.bursabinelui.ro pentru proiectul „Sunet pentru Sănătatea Copilului” sau în contul asociatiei Life Education for AllRO69btrlroncrt0268430201, deschis la Banca Transilvania Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.