Ultima actualizare: azi, 14:54

Locale

FOTO. In memoriam Gheorghe Lungu, omul care a pus bazele Finanțelor din Satu Mare

In memoriam Gheorghe Lungu. Sala de conferințe de la primul etaj al Finanțelor din Satu Mare poartă începând de astăzi numele lui Gheorghe Lungu, cel care a fost ani la rând director al instituţiei, parlamentar de Satu Mare, dar şi cel care a pus bazele instituţiei din Satu Mare, adică s-a ocupat de ridicarea noii clădiri.

Cei care l-au cunoscut au povestit că de fapt cea mai mare calitate a sa a fost aceea de a avea grijă de oameni, de a le rezolva problemele, preocupându-se tot timpul ca angajaţii să aibă tot ce le trebuie. Aşa s-a ajuns ca astăzi finanţiştii sătmăreni să lucreze în condiţii mult mai bune decât colegii lor din ţară.

În memoria lui Gheroghe Lungu a fost dezvelită şi o placă amplasată la intrarea în sala de la etajul I.

La ceremonie au fost prezenţi prefectul Darius Filip, şeful Finanţelor Regionale din Cluj, Ioan Pop, şeful Administraţiei Judeţene e a Finaţelor Publice Satu Mare, Ioan Şipoş, dar şi cel care a susţinut acest moment, Dan Maier, director în cadrul Finanţelor, alături de familia lcelui comemorat.

Gheorghe Lungu s-a născut în 13 septembrie 1942 în satul Resighea, pe atunci regiunea Crişana, şi a decedat în 9 ianuarie 2013. El a fost deputat de Satu Mare, ales în anul 1990, după care s-a întors la Finanţele din Satu Mare. El este cel care s-a implicat în proiectarea, construirea şi dotarea sediului Finanţelor din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.