Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Primarul Kereskenyi, întâlnire cu cetățenii din zona Bercu. Războiul dintre Primărie și Prefectură continuă

Reprezentanți ai locuitorilor din zonele Bercu Roșu și Bercu Mare s-au prezentat joi, 4 ianuarie, în audiență la primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, pentru a afla motivul pentru care, Instituția Prefectului a decis contestarea HOTĂRÂRII nr. 243/26.10.2017  privind atribuirea de denumiri unor străzi şi drumuri din această.

În cadrul întâlnirii cu cetățenii, edilul municipiului și-a declarat din nou disponibilitatea a face ORDINE în zona de agrement Bercu Roșu și Bercu Mare, dar a explicat că, Primăria și Consiliul Local Satu Mare se lovesc de atitudinea ostilă pe care Instituția Prefectului Satu Mare o promovează în tratarea acestui subiect important pentru cetățenii din zonă, care așteaptă de ani de zile o rezolvare.

Primarul Kereskényi Gábor a mijlocit o întâlnire a reprezentaților locuitorilor din Bercu  cu prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, care, după ce inițial a refuzat dialogul, la insistențele primarului Kereskényi Gábor, a acceptat să-i primească  pe cetățeni.

În cadrul discuțiilor, prefectul județului Satu Mare nu a oferit o soluție practică de rezolvare a acestei probleme, insistând în continuare pe varianta atacării Hotărârii Consiliului Local Satu Mare.

Pe de altă parte, primarul municipiului Satu Mare a subliniat în cadrul discuțiilor că prin această hotărâre s-a reușit rezolvarea unei probleme stringente a locuitorilor din această zonă, care solicitau de ani de zile măsuri concrete în vederea obţinerii adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate.

Primăria Municipiului Satu Mare precizează că adoptarea hotărârii resepective a Consiliului Local s-a făcut după ce s-a obținut în 21.09.2017 AVIZUL din partea comisiei de atribuire de denumiri a județului Satu Mare, comsie care funcționează pe lângă Instituția Prefectului Satu Mare.

De asemenea, proiectul de hotărâre, cît și numele străzilor a fost adus la cunoștința publică prin intermediul publicațiilor media, atât prin intermediul celor online, cât și prin presa scrisă și a fost postat pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Satu Mare.

Totodată, hotărârea Consiliului Local Satu Mare a fost adoptată în UNANIMITATE de consilierii municipali sătmăreni, ședința ordinară fiind difuzată de o televiziune locală.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

9 comentarii

  1. ZSOLT Răspunde

    https://www.youtube.com/watch?v=sYjQAy6SxNg
    Se bat mortii cu ranitii!
    1. Cine ar vrea cu adevarat sa rezolve zona Bercu nu ar proceda cum face consiliul Satu mare si in frunte cu conducatorul.
    2. E usor sa bagi bete in roate fara sa vi cu explicatii si solutii, inteleg, legea e lege (hai ma , ce e asa grav?).
    3. Articolul 14 din CL, pai ce daca svcrie si in limba fratilor nosrti care acu 100 de ani l-au bagat la bulau pe LUCACIU, va deranjeaza?
    4. Oricum daca castiga consiliul Satu mare , apoi se pot punem placuti in limbele bilicve pe toate starzi din Satu MAre, Ardeal, si mai vedem…
    5. Noi nu ne vindem tara, dar ne vindem sufletul si constiinta *aviz juristilor din primaria SM si consilierilor…vedeti ce mosntru hrabniti … o sa va manance … voi munciti nu ganditi…
    5. Dedicatie pentru conducatorul iubit
    https://www.youtube.com/watch?v=sYjQAy6SxNg

  2. Eminescu Răspunde

    pentru ce faceti nu doar Eminescu o sa va judece!!!

  3. Duce Răspunde

    Da normal au construit toți aiurea !!!!! De capul lor și acuma ce vreau ???? Nici unul nu are autorizație !!!! Sa le darîme pe toate !!!sint foarte șmecherii !!!

  4. Duce Răspunde

    Drumurile de 1,50 lățime despre ce vorbim !!!

  5. Gheorghe Răspunde

    banuiesc ca dupa ce se da-u denumiri la strazi( aviz amatorilor nu au denumiri toate strazile din bercu, a se vedea harta) se vor rezolva toate problemele de urbanism si introducere utilitati.
    CEI TREBUIE CHELULUI, TICHIE DE MARGARITAR!!!–AZ kopasz sapka gyöngy

    • y Răspunde

      @Gheorghe. Vezi că google translate dă cam rateuri!
      Nu înțeleg inflamarea unora, ba mai mult de atât supărarea copilărească a primarului. Cât a fost deputat, acolo la Bukarest sigur a avut de-a face cu chestii și mai și decât ăsta. Dacă ești politician nu așa rezolvi problema. Dacă vrei să rezolvi problema. Și dacă ești politician. Dar în altă ordine de idei, v-ați pus întrebarea cine are case/vile/palate pe acolo? Că eu sau muritorul de rând de ex. nu are. Așa că încet cu revolta, asta e problema barosanilor locali. Se va rezolva până la ședința viitoare.

  6. figaro Răspunde

    Mie imi place foarte mult cum primarele incearca sa ne demonstreze ca el tine cu cetatenii, ca el e de partea cetatenilor, cand de fapt ca si cetatatean, nu ai nicio sansa sa ajungi la el. NICIUNA!!!! Te paseaza pe la toti prin Primarie, si abia dupa ce i-ai luat pe toti la rand s-ar putea sa te indure sa te primeasca si el. Asa ca las-o jos ca macane dl. primar… ce interes ai in rezolvarea problemelor acelei zone? Si daca esti chiar asa de dornic de rezolvarea problemei acelor oameni, fa bine o alta hotarare in care sa scrii ce trebuie, nu prostii soviniste de ale tale.

  7. Carmen Răspunde

    Ce interes are? Are si el o “casuta de vacanta”in zona.Bine-nteles nu pe numele lui.

  8. Alina Răspunde

    Primarul nu a mijlocit o intalnire ci a intrat peste prefect ca un gabor adevarat ce e. Face alergie la balcanisme dar recurge la tiganeli. Jenant, fix el care are toate usile ferecate la primarie se pune sa intre in mod abuziv in biroul prefectului si sa strige punandu-si fustele-n cap. Ce sa faci? Gaborul-gabor ramane…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.