Ultima actualizare: azi, 16:13
Locale

FOTO. Sistem nou de plată prin SMS a parcărilor

Primăria Municipiului Satu Mare prin Administrația Domeniului Public aduce la cunoștința cetățenilor noul sistem de plată prin SMS a parcărilor. Astfel, noul sistem de plată permite cetățenilor să achite diferențiat parcarea, în funcție de zona în care se parchează.

Pentru utilizarea sistemului de plată într-un mod corect și eficient, locurile de parcare sunt împărţite în 2 zone ( zona A şi zona B), iar pe fiecare indicator de parcare este inscripționată zona respectivă, cât și instrucțiunile de folosire a sistemului de plată.  Față de SMS-urile transmise până acum, noul mesajul conține pe lângă numărul de înmatriculare al mașinii, codul zonei, respectiv 251 pentru zona A și 252 pentru zona B. Taxare locului de parcare se va face de luni  până vineri, între orele 08.00-17.00. Ulterior efectuării plății, cetățenii vor primi un SMS de confirmare care va conţine ora până la care s-a făcut plata, zona şi numărul maşinii introduse (pentru care s-a făcut plata).

Numărul unic de SMS 7417 este disponibil în rețelele Digi, Orange, Telekom și Vodafone, însă SMS-ul de comandă trimis prin rețeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05euro + TVA.  Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare, însă trimiterea lui se face imediat după parcarea autovehicului.

Cetățenii municipiului  mai pot achita parcarea într-un mod eficient folosind aplicația gratuită TPARK pentru Android, iOS și Windows Phone, informatii suplimentare: : www.tpark.ro

Biroul de presă al Primăriei Municipuiului Satu Mare

 

 

5 comentarii

 1. ordog levi Răspunde

  bravo 0.05.in loc de 1euro cum ati calculat .

 2. avocat Răspunde

  1 euro plus tva???? mai ceva ca în occident!!!!

  • abc Răspunde

   Daaaa, și primim ce? Mai degrabă asta este problema! Că de ex. dacă dă o zăpadă sănătoasă, jumătatea din parcări pică. Că de aia plătim Florisal.

 3. y Răspunde

  Parcă și văd cum vine badea Ion și tanti Mărie să vândă niște pătrunjel în piață și o să știe cum să bage cod 251 sau 252 funcție de zonă. Că nici eu nu știu sigur.

 4. Grumpy Răspunde

  Totul bine si frumos dar, inainte sa introduceti aceste taxe in functie de zona, nu trebuia sa schimbati prima data instructiunile de pe panouri? De exemplu, vineri am incercat sa platesc prin SMS, conform “instructiunii” (adica cel vechi, deoarece bine-nteles ca nimeni nu s-a sinchisit sa o actualizeze) si surpriza… “Mesaj eronat. Trimiteti prefixul pt. zona de parcare”.
  Poi ma nene, ce prefix sa introduc daca voi nu sunteti in stare sa informati oamenii?
  Evident, chiar si mesajul eronat a fost taxat cu 0.05 centi.
  Dupa ce am instalat aplicatia, normal ca a aparut si functia de alegere a zonei. Deci, in total pentru o ora de stationare in zona B, am platit 0,60 de centi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.