Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Șoferul cu mașina poliției americane, sancționat aspru de polițiștii sătmăreni

Șoferul care s-a plimbat pe străzile Sătmarului cu o mașină cu inscripțiile Los Angeles Police Department (LAPD) a fost într-un final sancționat de polițiștii sătmăreni. Oamenii legii l-au oprit și i-au aplicat o amendă frumușică.

În urma activităților desfășurate polițiștii au identificat pe strada Lucian Blaga din municipiul Satu Mare un conducător auto, de 40 de ani, din municipiul Carei, care avea montată pe autoturism, la vedere o rampă sonoră și luminoasă de culoare albastră, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 de lei conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Satu Mare.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 comentarii

  1. Satmareanu' Răspunde

    Art. 44 (4) In circulatia pe drumurile publice se interzice detinerea la vedere, montarea si folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonora si luminoasa pe si in alte autovehicule decat cele prevazute la art.32 alin.(2), precum si detinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturba buna functionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.
    Art. 32 (2) Sunt autorizate sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
    a) pentru lumina rosie – autovehiculele apartinand politiei si pompierilor;
    b) pentru lumina albastra – autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii care insotesc coloane militare, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public, precum si cele apartinand Departamentului National Anticoruptie, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta;
    c) pentru lumina galbena – autovehiculele cu mase si/sau dimensiuni de gabarit depasite ori care insotesc asemenea vehicule, cele care transporta anumite marfuri sau substante periculoase, cele destinate intretinerii, repararii ori verificarii unor lucrari efectuate in partea carosabila sau executarii unor lucrari de drumuri, curateniei strazilor, deszapezirii sau tractarii, transportului si depanarii autovehiculelor ramase in pana sau avariate, precum si tractoarele care tracteaza utilajele agricole si tehnologice agabaritice. Inspectoratul General al Politiei Romane poate autoriza utilizarea dispozitivelor speciale luminoase de culoare galbena pentru autovehiculele stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta.

  2. Pop Răspunde

    Sunteți varza am trecut prin Germania pe lângă o mașina exact ca și asta și nu ia făcut poliția germana nimica doar in România este așa o posibila prostie nu de geaba sa zice România țara tuturor posibilităților ?

    • Ceghe Vara Răspunde

      Nemti-s prosti de bubuie !!Stiu să facă doar carnati,bere,masini si băsini !!!

    • Unu' Răspunde

      Din păcate pentru ăștia ca tine, aici se respectă legile Republicii România, care prevăd clar că omul a greșit!
      Din fericire pentru tine (și pentru șoferul sancționat) și amenzile-s de România, nu de Germania, că-și vindea casa ca s-o poată plăti!

    • Axinte Răspunde

      Invata sa scrii inainte de a posta!

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Domnule Pop, nu e musai ca legile germane să fie identice cu cele din România, nici UE nu ne cere asta, dar e bine că legile sunt aplicate.

  3. Avocat Răspunde

    Lejer , omu castiga in instanta daca stie ce are de facut…

    • Norick Răspunde

      Na , hai povesteste-ne ce are de facut. Poate maine montez si eu un girofar albastru pe masinuta… :-)))

      • matroz Răspunde

        Tie iti dau aprobare eu!E suficient sa spui ca-i de la mine…Daca scapi imi pun si eu!Dar il punem tricolor!

        • Norick Răspunde

          Mersi @matroz , atunci si mai bine , fiindca pot monta girofar de culoarea rosie. La pompieri asa este moda… 😉

          • matroz

            Acolo nu e moda si nu ne cer noua parerea !Tu zi merci pentru aprobare…Rosu pompieri,albastru jandarmi,galben transport greu…Lipseste ceva???

          • Norick

            Da , lipseste sirena…. ,-)))))

      • Axinte Răspunde

        Verde ca-i mai misto si va place!

    • Avut Răspunde

      bineinteles, hai sa ne punem toti girofaruri si sirene pe masina…

    • Axinte Răspunde

      Extraordinar,tare,beton….ia o pauză!

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Din câte văd, nu ați publicat niciun articol de lege în favoarea omului cu girofar ilegal la mașină.

  4. Alex Răspunde

    In cazuri de genul acesta mi se pare ca se trece prea repede la amenda, poate era mai bine o discutie lamuritoare intre cele doua parti.

  5. s.m Răspunde

    Eu la cate evenimente am participat in Germania pe tema masini Americane. Masinile de politie, toate au venit cu Girofaruri acoperite cu folie negru sau cu or ce altceva, dar nu au venit cu Girofaruri la vedere.

  6. Alin Răspunde

    Dar amubantele cumparate din germania si cu care se cara moloz, dar au girofaruri de ce nu le sanctioneaza nimeni??
    Politia Romana, un jeg infect de institutie cu oameni plin de exces de zel.
    Halal, nu aveti cultul clasicului, numai rahaturi in cap, bine ca politistii cirucula cu masinile personale cu folii si modificari neomologate. Pot da si nume dar mai bine evit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.