Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

FOTO. Vandalii lovesc din nou: Copaci rupți și bănci mutate după bunul plac

Copacii plantați în Satu Mare se pare că nu au viață lungă din cauza unor indivizi pentru care nesimțirea nu are limite. După ce ,,s-au ocupat” de coșurile de gunoi, vandalii au rupt câțiva copaci recent plantați. Mai mult deât atât, au tras și de băncile amenajate, mutându-le haotic de ici-colo.

Spațiile verzi din Satu Mare  au devenit ținta unor vandali puși pe rele, care au distrus copacii plantați de municipalitate în parcul situat pe strada Prahovei și lângă spațiul de joacă situat în apropierea Aleii Milcov. Mai mult decât atât, indivizii s-au ocupat și de bănci, producând un adevărat haos.

,,Îmi pun întrebarea: de ce nu putem să avem grijă de micile lucruri pe care le avem?”, a scris pe Facebook un sătmărean care a imortalizat ,,lucrările” vandalilor.

14 comentarii

  1. Corector Răspunde

    Acceași problemă, care devine stringentă: Lipsa comunitarilor din peisaj!
    Cei 3 directori bine plătiți din banul public ce părere au? Sunt mulțumiți de prestația vajnicilor purtători de uniforme și caschete? Dorm liniștiți noaptea? Că noi … nu prea …!

  2. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Așa e simplu…pui in spatele poliției locale vandalismul și primitivismul multora dintre semenii noștri…sunt mii de copăcei, bănci, coșuri stradale,nu se pot păzi la propriu,din păcate asta e nivelul de educație!

    • Unu' Răspunde

      Stimabile, eu nu pun în spatele nimănui nimic! Dar este o vorbă românească, pe care sper să o înțelegi: “Dacă semeni vânt, culegi furtună!”
      Așa și cu voi, sunteți o gașcă de incompetenți conduși de către niște incompetenți plătiți regește, și rezultatele se văd ușor: acte de vandalism, violență fizică și verbală, nerespectarea minimelor norme de conviețuire socială (certuri, scandaluri, chefuri nopatea …)
      La toate astea se mai adaugă și impotența voastră pe linie de circulație, adică ați vrea voi, dar nu mai sunteți în stare de nimic …
      De ce pe vremuri nu se întâmpla așa ceva?!? Îți spun eu: de FRICĂ! De frică că cineva-l vede pe dobitoc și cheamă POLIȚIA (nu comunitarii) și cu ăștia nu te joci!
      Azi, dacă suni la poliție ți se răspunde că este competența unei instituții inexistente în sătmar: poliția locală!!
      Pe ăștia dacă-i suni, poți să uiți că ai avut vre-o problemă! Sigur nu se ocupă nimeni de ea! Spun din experiența proprie!
      Nu mă provoca că spun toate prostiile pe care le-am trăit cu voi! Am înregistrări ale zeci de apeluri cu reclamații, zile la rând copnsecutiv la care răspunsul era mereu același: vor merge colegii să vadă și … sula, nimic! A doua zi sunam iar, la fel … Și tot așa, până am renunțat eu, că voi nu erați în stare să vă faceți treaba!

  3. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Despre impotență și incompetență vorbește cu dovezi.Eu nu ți permit să mă terfelești public din spatele unui pseudonim! Am observat că ai o problemă cu politia locală iar în schimb ridici in slavi POLITIA… orașul nu e al poliției locale…să înțeleg că dacă POLITIA trece pe lângă un vandal care distruge o un coș stradal nu ia nici o măsură pe motiv că ține de poliția locală!? Până când se pun toate in carca noastră? ..de la droguri și prostituate,țiganii din centrul vechi, distrugerile de mobilier urban,de toate noi ne facem vinovați?? Respect polițiștii adevărați dar numai împreună cu ei și cu jandarmeria se poate schimba ceva! Și încă ceva; până nu se schimbă cadrul legislativ nu se va putea lua masuri eficiente cu adevărat…nu o dată polițiști locali au surprins vandali in acțiune…au fost prinși și amendați… dar cam atât poți face.Despre zecile de reclamații nu am nici o părere…ori le ai exagerat,ori au fost nefondate,eu știu că la orice sesizare scrisă reclamantul primește răspuns scris Intr un termen rezonabil,de maxim 7-8 zile!Nu voi mai reveni pe această temă,cu toate că mă aștept la un val de injurii și denigrări…atât îți doresc…să ai parte de sănătate și fericire de câtă obiectivitate dai dovadă!

  4. Badescu Răspunde

    “Respect polițiștii adevărați dar numai împreună cu ei și cu jandarmeria se poate schimba ceva!” Patrulele mixte, politie- jandarmerie, in cadrul serviciului de paza si ordine, erau perfecte! Prietene, mi-ai inseninat ziua! Ai recunoscut clar ca nu va aveti rostul, mai ales cand va dati competenti pe circulatie, in uniformele voastre copiate dupa politia nationala, ceea ce, apropos, e cam ilegal! Si, da, ma, nu va iubeste lumea pentru ca in afara faptului ca sunteti in plus, existati dar nu aveti cadru legislativ sa actionati, marea majoritate dintre voi sunt niste grobieni! Ce sa-i faci, greu de la paza portii fabricii, direct la uniforma copiata si masina cu tinghilae!

  5. Alex al V-lea Răspunde

    Vorbind strict despre titlu, trebuie spus ca desi “vandalii” erau teribili si pe unde mergeau faceau ravagii, pe undeva erau mai onesti decat urmasii lor de acum pentru ca ei lucrau la vedere. Astia de acum sunt niste fraieri lasi, niste gunoaie ale societatii, niste prostituati ai dezordinii care nu gandesc ca pe langa ei mai sunt si altii care ar dori o lume civilizata. Cat despre cei care asigura ordinea publica, sunt si ei pe ici pe colo.

  6. pastorita Răspunde

    Toate se invart in cerc!!
    Politia,politia comunitara,vandalii,golanii,pedofilii,violatorii,consumatorii de droguri,distribuitorii de drogurii,proxenetii,si ce se alege???
    Tinta ca acest oras candva linistit si cu cetateni seriosi sa fie distrus si doborat din punct de vedere spiritual si educational!!!
    Parintele face totul pt ca copilul lui sa fie un copil educat si un viitor cetatean care sa isi iubeasca orasul,si sa contribuie la prosteritatea lui si a familiei lui!!!!
    Tu il trimiti la scoala,ii spui sa fie cuminte,sa vorbeasca frumos,sa fie respectuos,dar nu il poti controla in totalitate,pt ca un mar stricat poate strica un cos intreg de mere!!
    Si ne alegem cu un tineret bolnav,analfabet,si desi legea condamna astfel de comportamente antisociale,nimic nu ii mai poate salva!!!
    Destinul lor este pecetluit!!!
    De vina???
    Democratia prost inteleasa,,si sistemul care parca ii lasa intetionat sa decada!!!

  7. Asta nu e serios Răspunde

    Aici oricine poate comenta de mai multe ori cu nume diferite.

  8. Asta nu e serios deloc Răspunde

    Asa este.

  9. Asta nu e serios deloc 1 Răspunde

    Politia e cea mai mare si frumoasa institutie la nivel mondial si galactic.

  10. Asta nu e serios deloc 2 Răspunde

    Politia Locala e cea mai mare si frumoasa institutie la nivel mondial si galactic.

  11. Asta nu e serios deloc 3 Răspunde

    “Presa” din SM, vai de ea…

  12. abc Răspunde

    Alt portal de știri local scrie că astă-noapte au fost sparte vreo 15 Loganuri prin cartiere! Mulțumim poliția locală!

  13. abc Răspunde

    Alt portal de știri local scrie că astă-noapte au fost sparte vreo 15 Loganuri prin cartiere! Mulțumim poliției!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.