Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Primăria a câștigat finanțare pentru pasarela de la Crinul. Urmează Burdea!

Veste foarte bună pentru locuitorii municipiului Satu Mare. După ce în urmă cu ceva timp Primăria Satu Mare a anunțat, în strategia sa de dezvoltare urbană, că dorește mai multe pasarele supraterane în zonele aglomerate, unul dintre proiecte are mari șanse să vadă lumina zilei. Municipalitatea a câștigat finanțare pentru pasarela de la intersecția Crinul, iar acum stă cu ochii pe zona Burdea.

Primăria municipiului Satu Mare a câștigat, prin Programul Operațional Regional (POR), finațare pentru pasarela pietonală de la intersecția Crinul. Municipalitatea își anunțase încă din vara trecută intenția de a dezvolta un asemenea proiect, menționând la acea dată că realizarea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul reprezintă una dintre prioritățile regăsite în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană.

Mai mult decât atât, Primăria și-a îndreptat serios atenția și către intersecția Burdea, proiectul pasajului pietonal și pentru bicicliști din acea zonă fiind deocamdată în evaluare.

Valoarea proiectului ce ar urma să fie dezvoltat la intersecția Crinul este estimată la aproximativ 3 milioane de euro.

8 comentarii

  1. deejay Răspunde

    SA VA MAI AUD CA PRIMARUL NU SE MISCA!?!? Cate proiecte au avut succes inainte cu 2-3-4 ani. Stati ca va ajut: in afara de demolare garajelor cred ca niciunul 😛

    • bigbrother Răspunde

      Așa e, dar problema e cu practica. Vezi podul Decebal, str. Dunării, sensurile giratorii-LEGO. La nivelul la care se lucrează la noi nu știu când va fi gata și la Burdea nu are loc pentru așa ceva decât dacă demolează clădirile de la colț la Burdea-Goga. Ca să nu mai spun că pică chestia cu trotuare și pistă de biciclete propusă-aprobată pe ruta Careiului-Unio.

  2. ciprian Răspunde

    Urmeaza ceva alegeri?

  3. sofer Răspunde

    Care pasaj,pina fac ei studiile trec 5 ani,sa fim seriosi nici nu s-au pornit finantarile pe fonduri,apa de ploaie.

  4. matroz Răspunde

    Primaria nu a castigat nimic.Acesta nu e un proiect concurential.Daca a fost depus ,probabil a trecut una din etapele obligatorii ,administrative,financiare ,tehnice etc.Pana la semnarea contractului de finantare si apoi licitatia ,mai umblam mult dupa trecerile de pietoni!
    Din pacate primarul ne-a obisnuit cu anunturi,anunturi.Dar rezultate…nici macar amaratele alea de cosuri de gunoi si banci nu se vad.Eu cred ca primarul traieste intr-o lume paralela incurajat de niste sfatuitori total rupti de realitate.Pacat,la sprijinul politic pe care il are,s-a multumit doar sa creasca impozitele si taxele.Da,SE MISCA!

    • y Răspunde

      Ai dreptate. Acum asta este șlagărul că probabil s-a plictisit să tot pomenească de podul 3, care tot așa nu se vede că e după colț. Sau în zona crepusculară. Slab,foarte slab domn primar.
      În altă ordine de idee taxa aia ilegală de la Florisal domn primar când primim înapoi? Că nu prea stă în picioare HCL-ul! A, ați copiat guvernul, banii încasați nu se mai dau înapoi? Interesant.

  5. Norick Răspunde

    Interesant, ca prioritar este podul Golescu pentru pasarela. Intersectia de la Burdea este mai aglomerata (parerea mea) – ar fi fost indicat acolo sa inceapa.
    Eu cred ca astia vor sa le faca tot cei de la Lidl pasarela minunata – doar trebuie cautat ceva lege aplicabila si gata … fara bani + calitate superioara cu garantie… :-)))))

  6. alex Răspunde

    Visati,pana atuncia eu dorm……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.