Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primăria angajează persoanele care vor ridica mașinile parcate ilegal

Mașinile parcate ilegal au devenit o problemă majoră la Satu Mare, iar primăria a și anunțat în urmă cu ceva timp că va pune un accent deosebit pe rezolvarea acestei situații. Municipalitatea s-a pus pe treabă în acest sens și se pregătește să angajeze oameni care îi vor pedepsi imediat pe cei care s-au obișnuit să parcheze cum îi taie capul.

Astfel, Administraţia Domeniului Public (ADP) Satu Mare organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale de execuţie vacante, după cum urmează:

• inspector de specialitate S II- 4 posturi – studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; vechime în muncă de minimum 3 ani;
• referent MIA- 1 post – studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat, vechime în munca minimum 3 ani;
• muncilor calificat – 5 posturi – studii medii/ profesionale, permis de conducere categoria BC; nu necesita vechime în munca;
• muncitor calificat – 10 posturi – studii medii/ profesionale, permis de conducere categoria B; nu necesita vechime în munca;
• îngrijitor – 5 posturi – studii generale, nu necesita vechime în munca.

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

  • a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
  • b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
  • c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
  • d) are capacitate deplină de exercițiu;
  • e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
  • f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;
  • g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 16 ianuarie 2018 2017, ora 12:00: termenul limită pentru depunere a dosarelor;
  • 24 ianuarie 2018, ora 09.00: proba scrisă;
  • 26 ianuarie 2018, ora 09.00: proba practică (muncitor calificat);
  • 30 ianuarie 2018, ora 09.00: proba interviu.

16 comentarii

  1. Cățelul înfometat Răspunde

    Totuși posturi in poliție mai exista? Strigător la cer traficul de stupefiante de sub ceasul electric in văzul tuturor și sa nu mai vorbim de penalii și penalele aciuate care de pe unde pe post de jalnice prostituate, hoațe și proxeneți hoți ce-și duc liniștiti traiul in zona respectiva.
    Culmea e ca minute înaintea apariției poliției locale dispar și Fețele colorate.
    Spectacole la teatrul de nord, lume buna făcându-și loc cu greu printre bandiții cu cazier ai zonei centrale, pizzerie de clasa la câțiva metri, terase și clătite splendide, oameni simpli încercând să-și pună afacerile decente pe roate fiind mereu deranjați de curvele mizerabile de pe Horea.
    Bătăi aproape zilnice între clanuri, milițieni ce nu fac absolut nimic pentru a scăpa de râia centrului istoric.
    Va rugam dragi oficiali sa Trimiteți echipaje cât de multe pe Corso și pe Horea.
    Se vede de la o posta cine ce vinde chiar dacă deja traficanții au “ochi” in zona casei albe/unicarm, in parcul de peste drum de casa de moda, pe Horea 6, Calea Traian, Aurora etc.
    Este foarte simplu de văzut cine ce face și cât de bine sunt organizați. Fără serviciu și toți sunt îmbrăcați modern. Accesoriu pentru marfa atât de căutată mai ales de cei veniți din afara( despre iarba e vorba) este eterna gentuță de poștaș.
    Veniți dragi oficiali și faceți ordine odată pentru totdeauna. Este centrul unui oraș trist.

  2. Jan Răspunde

    Cu banii aruncati pe plata haidamacilor , mai bine mai faceati niste parcari, sau mai bine ati gindi cu capul nu cu…
    Pe str Careiului s-au reabilitat trotuarele. Foarte laudabil.
    Dar la ce mama dracului trebuiau pe o parte doua piste de biciclete.
    Nu era suficient una ?
    Nu era mai oportun ca pe locul uneia dintre cele doua-mai exact pe cea de linga bordura soselei sa se fi facut o parcare oblica ?
    S-ar fi creat zeci de locuri de parcare si nu cu bani mai multi decit s-au cheltuit pe pista.
    Dar unde nu-i cap vai de…

    • Unu' Răspunde

      Ei na, acuma vrei și tu prea multe! Ce spui tu acolo e bun de promisiune electorală la următoarele alegeri!
      Du-te iute la OSIM și-ți brevetează ideea că ți-o fură careva și azi-mâine or începe campaniile electorale …

  3. Carmen Răspunde

    Cei 4 inspectori de specialitate cu studii superioare vor manevra si ei utilajul in ploaie,soare zapada sau vint ? Sau ei sint cei care trebuie angajati ca sint prieteni cu cine trebuie si lustruiest partea dorsala care trebuie? Se vor reduce si acolo cheltuielile cu 20%?

    • gioni Răspunde

      BUNA INTREBARE MUSIEU KARESKANI, ASTEPTAM RASPUNSURILE!!!

      ne fura penalii la fiecare curba, ma frate asa ceva….

  4. y Răspunde

    Da de unde! Mă mir puțin că s-a dat anunț public pentru angajare. Dar n-au ce face,așa prevede legea. Dar cred că locurile sunt ocupate deja (”negociate” se spune de fapt).

    • matroz Răspunde

      Or fi!Dar 25 de posturi pentru o asemenea treaba?5 sefi si cinci ingrijitori?Fac toaleta masinilor?Minte multa le trebuie!

      • y Răspunde

        Știi bancul cu câți polițiști trebuie pentru schimbarea unui bec. Răspuns corect 5. Unul ține în mână becul iar 4 învârt masa pe care stă sub el.
        E clar că iar trebuie post de director, secretară, administrativ etc., etc., etc. Și mai trebuie și ceva de rezervă pentru perioada cât sunt inapți pentru că stau prin spitale de la bătaia luată de la vreun șofer supărat. Of, of, incompetență, ce mai !

  5. 20% Răspunde

    Da parca trebuia sa se reduca cheltuielile..asta e masura concreta a lui Gabor..felicitari domnule polgarmester…hotarastete odata ce vrei…da la varsta ta se pare ca e mult prea greu..tinerete bat-o vina..

  6. matroz Răspunde

    De la Gabor dixit:
    “A câştigat firma Iveco, au la dispoziţie 12 săptămâni să ne livreze această autospecială cu macara cu care vom ridica maşinile parcate neregulamentar. Vor fi depozitate în curtea societăţii Transurban”, a declarat edilul.

    Vor fi angajaţi 18 oameni care vor lucra în trei schimburi.

    Tarifele pentru recuperarea mașinilor va fi de 550 de lei.
    ///Ce rentabilitate vor avea cei din schimbul trei???Mama,mama!Pe ce cheltuim bani…

  7. Carmen Răspunde

    La firmele private de tractari soferul face totul de unul singur pe teren.De ce trebuie 6 oameni pe schimb?? Am inteles bine? Trebuie reduse cheltuielile cu 20% sau marite??

  8. dica Răspunde

    Au nevoie de oameni pentru ca nesimtitii (si am folosit un termen foarte elegant) au extins zona A in tot orasul. Aproape toata zona centrala a devenit zona A… strazile Gh. Lazar, Al.i. Cuza, 1 decembrie, Decebal…si altele nu mai sunt zona B. Nu se mai pot face abonamente. Platesti 1 euro + tva/ora sau te trezesti cu masina ridicata. Nu poti sa platesti pe zi…doar pe ora. Va asigur ca vor fi harnici si vor ridica multe masini ca sa isi castige banii de salarii si ceva peste pt pusculita “domnului primar”. Sunt revoltat … lucrez in centru …am nevoie de masina pt serviciu si nu am tot platoul din centru la dispozitie ca sa imi parchez masina … asa cum fac “domnii de la primarie”. Ar trebui sa ne parcam toti masinile in fata primariei sa se descurce ei cu ele… M-am cam tot saturat sa tot inghit tot ce hotarasc ei… sa ma execut si sa platesc…impozite mai mari, taxe de parcare mai mari…din acelasi salar de cacao

  9. Gabi Răspunde

    Odata creati locuri de parcare dupa aia ridicati masinile, taiati copacii de pe drumu Careiului pt 10 locuri dar parcari tot nu aveti deci odata faceti locuri de parcari, sau aveti nevoie de bani ca sa ne scoatem masinile ridicate, oricum nu o sa faceti parcari din amenzi

  10. Avut Răspunde

    bine fac. In sfarsit, poate o sa avem o urma de disciplina in traficul satmarean demn de povestile din vestul salbatic

    • dica Răspunde

      Sper Avut că locuiești într-o zonă de parcare B… să ți se urce și pe casă mașinile care vor căuta loc de parcare fugind de zona A

      • Avut Răspunde

        chiar nu conteaza unde stau. Ce e important e ca pe mine nu m-ai vazut niciodata aruncandu-mi masina “5 minute” pe o trecere de pietoni doar pentru ca mi- fost lene sa fac 200 de metri pe jos, mi-am platit locul de parcare pe unde am zabovit si nu mi-am batut joc de ceilalti participanti la trafic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.