Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primăria montează balustradă pentru pietoni la Burdea

UPDATE. Primăria Satu Mare va monta o balustradă pentru pietoni în zona Burdea. Reprezentanţii administraţiei au precizat că balustrada va fi montată pe b-dul Octavian Goga, când se va reuşi lărgirea acestuia prin realizarea unei benzi suplimentare. În acest condiţii, spaţiul pentru pietoni va fi mai redus şi este nevoie de măsuri suplimentare pentru siguranţa pietonilor. Trebuie precizat faptul că balustrada nu va fi montată în jurul sensului giratoriu, ci doar pe b-dul Octavian Goga.

Achiziția balustradei în zona Burdea – Soarelui, cu montaj, va scoate din vistieria primăriei nu mai puțin de 40.000 de lei.

De altfel, probleme cu pietonii au apărut în ultima perioadă și la sensul giratoriu. Deși există indicatoare care interzic traversarea pe vechile treceri de pietoni, mulți sătmăreni ignoră acest avertisment și își pun viața în pericol.

13 comentarii

  1. Norick for President Răspunde

    Parca vad ca vor monta parapeti de protectie, continuarea celor deja existenti pe pod.
    Daca nu, Gabor trebuie sa isi angajeze ceva artisti, designeri. Altfel va arata orasul asta ca o boratura.

  2. Duce Răspunde

    Trebuiau sa se gîndească mai repede

  3. y Răspunde

    Tipic. Prin rezolvareea unei probleme generăm în locul lor alte 2-3. Desființăm peste noapte trecerile de pietoni, facem sensul giratoriu pentru facilitarea circulației, toate astea fără să anunțe în prealabil cetățenii, după care acum pune balustrade. Asta la aproape jumătate de an! Cam încet merge motorașul în cap! Dar totuși cum rezolvă cu pietonii treaba cu balustrada? Adică pietonii tot acolo vor trebui să treacă ca și până acum. Pe sub pod sau la biserici. Chestiile astea nu ar trebui consultate cu populația?

    • Bogu Răspunde

      Ma intreb ce vor face persoanele cu handicap? Montarea acelei pasarele, probabil pe structura metalica, estetic va arata oribil. Mare parte a populatiei nu intelege ca viitorul traficului in orase nu-l reprezinta autoturismul. Nu inteleg de ce lumea nu se revolta pentru un transport public civilizat, modern si promt. Transportul public in Romania este asociat ideologic saraciei.

      • Norick Răspunde

        Nu te supara, dar unde ai citit Tu despre pasarela ??? Am recitit articolul dar tot de balustrada este vorba… :-)))

        • Unu' Răspunde

          În alt articol, mai prin toamnă … După ce au suspendat trecerile de pietoni, promiteau în locul lor o pasarelă, atât la Burdea cât și la Crinul!
          Sapă puțin prin articole și o să găsești.

          • y

            Deocamdată se va trânti o pasarelă și cred că temporar-provizoriu vor să rămână definitivă. Dacă recitești atent articolul de prin vară/toamnă la care te referi vei observa că în cadrul superplanului de mobilitate care s-a aprobat unanim în CL prin ridicarea concomitent a tuturor mâinilor și picioarelor tuturor consilierilor (asta din cauză că unii nu știu din membrele lor câte funcționează pe post de mâini și de aia ca votul să fie sigur, să iasă cvorumul au ridicat tot ce au), deci s-a aprobat că se are în vedere proiectarea și accesarea unor fonduri mUE cam de Paștele Cailor pentru finanțarea unei pasarele aici și pare-mi-se ceva similar și la Crinul. Că bani nu avem. Suntem de toată jena. În frunte cu sitimenajerul Maskulik. Értem Gabika és Csabika? Deci un oraș nu așa se conduce din greșeală în greșeală și din cârpeală în cârpeală.

          • Norick

            @Unu’ : o.k. asa deja inteleg…Mersi 😉

    • Unu' Răspunde

      Cică vor face pasarelă suspendată peste intersecție! În loc să facă un pasaj subteran, ca în alte orașe civilizate (Oradea și Cluj!)! Dar de ce să-i protejăm pe bieții pietoni când îi putem descuraja!
      Dar nu mai bine vor inhala pietonii toate noxele mașinilor din intersecție, decât să fie protejați în subteran?!? Și la o furtună serioasă, cine se va încumeta să treacă pe pasarelă?!?
      Idioți!

      • y Răspunde

        Nu vor subteran din mai multe motive. Sunt rețele magistrale subterane de apă,canal, gaz și curent pe care e cam greu să le ocolești, plus cred că nici titularii nu știu exact unde sunt. Vezi când s-a făcut în vară alveola pentru autobus au avut grijă la cablul de curent dar au dat peste ceva rețea de apă despre care nu se știa. Construcția în subteran tehnic e mult mai greu. Și nu în ultimul rând pasajul subteran ar fi plin de boschetari și de alte persoane dubioase. Mai ales pe vreme rea.
        Dar ceea ce nu pricep și aici subscriu la ce a scris @Bogu, adică de ce nu se insistă la punerea pe picioare a transportului public ??? Sunt mulți care de musai circulă cu mașina pentru că pe Transurban nu te poți baza, dar absolut deloc !!!Ia faceți voi transport public funcțional și scoateți TIR-urile din oraș! Nu o să recunoașteți orașul !

        • mircea Răspunde

          corect tirurile 1000 pe zi dar nau de ales e singurul pod de legatura ca merg in tara ca ies spre vama

        • Unu' Răspunde

          Soluția de viitor tot prin subteran ar fi sustenabilă!
          Respectivele utilități se pot reface și reglementa ca pe viitor să nu mai fie haos! Să nu-mi spuneți că avem canalizare tubulară de 7 metri diametru care nu poate fi ocolită!
          E vorba de strategie nu doar de aruncat vorbe!
          Problemele astea le-au avut și orădenii, dar le-au rezolvat și acum e muuuult mai civilizat de cât putem noi visa că va ajunge sătmarul nostru vre-odată!

          • y

            Nu, @unu. E mai comod așa, ei nu stau prin zonă și până nu explodează r@h@tul (o să spună -”Vai, că n-am știut, dar luăm măsuri urgent”), nu fac nimic. Vezi și cazul polițistului pedofi din capitală. Tu chiar crezi că nu știau șefii? Da, și mormota învelea ciocolata în celofan prin Alpii bavarezi.
            Plus că nu sunt sigur că se știu exact toate conductele de infrastructură din zonă. Dar pe bune, nu teorii. Pentru că pe vremuri și biserica greco-catolică s-a mutat mai înspre parc. Inițial era vorba că va fi unde este acuma crucea.
            Iar în ce privește Oradea ai perfectă dreptate. Acolo de ani buni se investește cu cap pentru locuitori. Între altele închid circulația din centru pentru autovehicule nu ca la noi. Deci domnu primar, fă-ți urgent delegație de o săptămână la Oradea. Stai acolo și ia notițe. Cred că de translator nu ai nevoie. Poate doar de Albu. Nu că s-ar pricepe dar primarul din Oradea e liberal, poate îți face lipeala. Să merite și Albu banii pe care îi primește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.