Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Taximetriştii pot creşte preţul fără aprobare. Doar că nu se înţeleg între ei!

Taximetriştii din Satu Mare pot creşte preţrile fără nicio aprobare din parea Primăriei. Conducerea Primăriei a precizat pentru ProtalSM că ei nu au nevoie de nicio aprobare din partea adminsitrației locale, deoarece există o hotărâre mai veche care prevede limita maximă a tarifului, la nivelul sumei de 1,5 euro/km.

Singura problemă este, susțin mai mulți taximetriști pentru PortalSM, faptul că persoanele care dețin compania VIP Taxi nu sunt de acord cu această creștere. Se pare că la mijloc este vorba despre concurență. Astfel, dacă o firmă de taxi va crește prețurile, este cât se poate de evident că va avea de pierdut. Astfel, firma care merge destul de bine preferă să păstreze preţurile actuale. În plus, unii afirmă că noile preţuri ar fi prea mari pentru Satu Mare, în condiţiile şi în Bucureşti preţul este sub 2 lei/km.

Taximetriștii din Satu Mare s-au adunat duminică în parcarea de sub podul Decebal pentru a aduna semnături în vederea majorării tarifelor. Într-o jumătate de oră zeci de taximetrişti au semnat pentru majorarea propusă.

Ei cer în loc de 2,2 km cât e în prezent, 3 lei/km pe zi, 3,5 lei/km noaptea, şi 3,9 lei în afara oraşului.

Taximetriştii motivează că au crescut toate taxele şi preţurile, inclusiv cel al motorinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.