Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

PROIECT. Centru spiritual în locul fostului Teatru de vară

Fostul Teatru de vară a municipiului Satu Mare se va transforma în Centru Spiritual, proiectul fiind inițiat de Episcopia Romano-Catolică.

Proiectul va intra în dezbaterea consilierilor municipali, joi, 25 ianuarie, când se supune aprobării documentația  Planul Urbanistic Zonal –  CENTRU SPIRITUAL” IN MUNICIPIUL SATU MARE Amplasament: Piaţa Libertăţii, Satu Mare.

Potrivit Raportului de specialitate, terenul are o suprafaţă de 6757,00 mp. Pentru acest amplasament, în anul 2008 a fost aprobat un P.U.Z. pentru un centru comercial, birouri, hotel cu regim de înalţime  P+3 şi 2 nivele subterane. Prin propunerile prezentate în actuala documentaţie se respectă funcţiunea generală din P.U.Z. – instituţii şi servicii, și se doreşte o derogare pentru indicatorul urbanistic, respectiv în regimul de înalţime propus prin P.U.Z.-ul aprobat.

Pe terenul proprietatea beneficiarului se propune construirea unor clădiri, cu regim de înălţime  de la S+P – P+1E şi parţial P+2E cu acoperiş tip şarpantă, parţial terasă şi funcţiunea propusă – instituţii şi servicii (social cultural). Accesul rutier şi pietonal la obiectivul propus se va face din strada 1 Decembrie 1918, precum şi din aleea carosabilă din partea posterioară, care face legătura cu strada Gheorghe Lazar, respectiv pietonal din Piaţa Libertăţii.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, se va transmite beneficiarului Tarr Attila Csongor şi Tarr Melinda, se arată în proiectul HCL.

5 comentarii

  1. Bula Răspunde

    Cine ii beneficiarul pana la urma? Pe toate hartiile scrie ca ii Biserica si voi ziceti ca ii familia Tarr.

  2. Ardelean Răspunde

    Pai daca Tarr asta tot e un fel de dumnezeu local, mai ales dupa tifla ce-a dat-o diicot-ului, cu dosarele lui cu tot, ce nevoie ar mai avea sa apele la intermediari, gen popa Schonberger?

  3. terminator Răspunde

    am dat un like din gresala,va rog sa-l anulati,macar atat

  4. misu Răspunde

    Scuzati-i pe portalisiti, au ei ceva cu Tarr-i, nu scapa nicio ocazie …..

  5. vax albina Răspunde

    Era bun locul pt. o parcare supraetajată.Dacă tot s-a pierdut această ocazie atunci spelunca de pe Horea trebuie demolată şi făcut acolo o parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.