Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Speculație. Hotelul Dacia s-ar putea numi Hunguest Pannonia

Știrea potrivit căreia un om de afaceri din Ungaria intenționează să preia Hotelul Dacia a stârnit o serie de reacții și speculații pe toate nivelurile. Și mai controversată a fost știrea cu privire la schimbarea numelui hotelului din Dacia în Pannonia, așa cum s-a numit când a fost inaugurat.

Surse din anturajul celor care cunosc detalii cu privire la discuţiile despre tranzacţie au spus, pentru PortalSM, că noul nume al hotelului ar putea fin Hunguest Pannonia. Asta pentru că firma respectivă, deţine brandul Hunguest, iar toate hotelurile încep cu această denumire. Firma respectivă deține un hotel în Miercurea Ciuc care se numește Hunguest Hotel Fenyő. Mergând pe această logică se poate specula că numele hotelului dacia va fi Hunguest Pannonia.

Sursele PortalSM susțin că tranzacția încă nu a fost finalizată. Reprezentanții firmei din Ungaria au încheiat o convenție pe o perioadă de șase luni, urmând ca dacă în acest timp nu pot fi obținute toate avizele pentru reluarea lucrării, tranzacția să nu se efectueze. În tot acest timp se fac calcule pentru a se vedea câți bani mai trebuie investiți pentru ca hotelul să-și recapete strălucirea de odinioară.

 

17 comentarii

  1. M Răspunde

    conteaza sa ne putem mandri cu aceasta cladire.

    • Mihály Răspunde

      Ai perfecta dreptatea.Daca ar fi fost un american si i-ar fi dat numele de New York,nimeni n-ar fi zis nimic

      • Bula Răspunde

        Americani nu ne-au furat pamantul din cate imi aduc eu aminte, si nici nu fac p**a mare cum fac ungurii prin Romania.

        Oricum spor la construit ca oricum masa votanta a UDMR-ului din SM ii destul de invarsta, o sa ne aducem aminte de voi prin cocioabele ce le-ati lasat in urma.

        • M Răspunde

          Vai de bula ta. Vad ca ai invatat istoria lui ceasca.

          Ai tu noroc ca ungurii ti-au construit infrastructura, cand aici se circula cu trenul in Moldova se mergea cu magarul. La fel este si cu cladirile din Ardeal.

          • Bula

            Care infrastructura? Cu ce ma ajuta pe mine ca acum 100 de ani noi umblam cu trenul si moldovenii cu magarul?

            Aceasi diferenta ii si intre vestul Ungariei si estul Ungariei, sudul Germaniei si nordul Germanei.
            Oare de ce? Deschide ochii si dupa comenteaza.

          • Bula

            Multumesc pentru lectia de istorie.

            “Prima linie din Moldova a fost deschisă la 3/15 decembrie 1869 pe traseul Gara Suceava (Burdujeni) – Roman,”

            “Calea Ferată Maghiară de Est a construit simultan mai multe linii de cale ferată în Transilvania și a beneficiat de mai multe ori de sprijin financiar din partea guvernului ungar. Prima linie proiectată a fost calea ferată de la Oradea la Cluj, care a fost pusă în funcțiune la 7 septembrie 1870”

          • comentator

            Pentru @bula o observatie. Dacă tot facem concurs care cale ferată e prima atunci să știi că în Transilvania prin linie pusă în funcțiune a fost Arad – Alba Iulia în data de 22 decembrie 1868. Iar linia menționată de tine în Moldova a fost construită de austrieci, fiind legătura cu magistrala Lvov-Cernăuți.

          • Bula

            Cine vorbeste de concurs? M zicea ca in Moldova se cirucla cu magarul.
            Diferentele de timp sunt infime oricum.

            Totusi o intrebare la care nu am gasit raspuns. Erau construite de austrieci dar cine le platea? Nu toate apartineau unor firme austriece, cel putin cele din Moldova si Tara Roamneasca

  2. Norick Răspunde

    “Mergând pe această logică ” – fratele meu , daca toate hotelurile dumnealui au initiala de Hunguest Hotel … , atunci pentru mine logic ar fi Hunguest Hotel Pannonia…: si nu Hunguest Pannonia , cum va ganditi voi cu mintea voastra stralucitoare. Asa pentru iluminarea neuronilor…;-) Este greu sportu’ asta…:-))
    Si chiar dau dreptate celor 2 de mai sus : denumirea este pe ultimul loc in aceasta capodopera : de mine sa poarta numele de Hong Kong Hotel , nu ma intereseaza – doar sa fie renovata cat de repede se poate – si evident sa pastreze stilul secesionist ,asa cum a fost pe “vremuri” … 😉

  3. dani Răspunde

    si daca ar fi fost cumparat de : Hyatt, Hilton, Marriott Hotels & Resorts, Ramada Worldwide…?

  4. Tarr beton Răspunde

    Tarr hotel ar fi numele perfekt.

  5. un bou Răspunde

    sunteti penali, voi distrugeti toti dragi concetateni si trebuie sa vina strainii sa va faca ordine in propria curte, mi-e rusine sa ma numesc roman, voua nu va e rusine ??? daca nu simtiti rusine sunteti niste gunoaie inumane ca om nu va puteti numi, asta ptr cei responsabili care au lasat acest monument sa fie distrus, sper sa nu aveti liniste sufleteasca nici dupa o viata oribila pe acest Pamant ce meritati pe deplin.

  6. alex Răspunde

    Lasati cum sa numeasca,sa vad odata ca se apuca de treaba!tara asta si asa e vandut la strain,dintre noi garantezi ca multi lucreaza la neamt,sau italian,etc…..

  7. comentator Răspunde

    Nu știu bulă de ce te tot bagi în discuție. Adevărul e că ungurii au construit un oraș, Ceaușescu a construit locuințe în 25 de ani pentru toți din care mulți atunci au văzut prima dată toaletă englezească. Actuala clasă politică a făcut exact un fix zero mare barat sau rahat pe băț, iar pe tine de fute grija cum se va denumi hotelul. Probabil cât timp își bătea joc de clădire Țânțaș cu concursul autorităților ”competente” visând să facă acolo biserica lui tu tăceai ca ”dânsa” în cucuruz. Să fie numit exact cum vrea proprietarul, dar să fie clădirea salvată. Iar tu du-te și flutură steagul tău unde vrei și când vrei și mănâncă o pită românească din făină Hajdú și cu drojdie Pakmaya.
    PS. Dacă hotelul era cumpărat de un vietnamez și era redenumit Hotelul Dragonul Roșu sau poate Ho Și Min nu te deranja cu nimic. Ești obositor.

  8. M Răspunde

    Sa ne bucuram ca aici INCA nu vin musulmanii. In olanda deja obliga copii sa mearga in moschee, ii mare baiul. Sa ne pastram noi cultura noastra ca vin astia peste noi. Mai bine sa stea romanul cu maghiarul si invers, ortodoxul cu catolicul sau reformatul pt ca inca e bine!

    • y Răspunde

      Ai mare dreptate. Jumate Rotterdam e musulman și are primar musulman marocan din 2011! Și reales recent din nou!

    • Norick Răspunde

      Din pacate acuma ungurii-s de vina pentru toate esecurile politice . Daca doamne feri ar veni musulmanii , atunci ungurii ar fii cele mai buni prieteni si frati… :-)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.