Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

USR Satu Mare atacă hotărârea privind creşterea impozitelor

USR Satu Mare a trimis adrese Primăriei Satu Mare şi Instituţiei Prefectului în care solicită anularea hotărârii Consiliului Local nr. 299 din decembrie 2017 prin care au fost mărite unele taxe şi impozitele locale cu 20%.

Liderii USR Satu Mare invocă faptul că administraţia locală ar fi făcut acest lucru fără o dezbatere publică prealabilă, fără a consulta populaţia municipiului. Aceștia arată că, potrivit legii, documentația de justificare a majorării taxelor trebuia adusă la cunoștință publică 30 de zile înainte de luarea hotărârii, iar acest lucru nu s-ar fi întâmplat la Satu Mare.

În adresele înregistrate, conducerea USR solicită anularea acestei hotărâri, precizând că în caz contrar va cere acest lucru instanței de judecată.

De cealaltă parte, primarul Kereskenyi Gabor a anunțat că decizia de majorare a taxelor vine ca urmare a modificărilor legislative făcute de Guvern, prin care municipiul Satu Mare pierde peste 30 de milioane de lei.

 

7 comentarii

  1. Carmen Răspunde

    Primarul motiveaza cresterea impozitelor cu hotaririle guvernului.Atunci celelalte judete cum au reusit sa pastreze impozitele la nivelul anului trecut? Sau sa nu mergem prea departe-Negresti -Oas.Sintem acelas judet sau ma insel??Sau Tarr mai vrea ceva lucrari cu dedicatie suprataxate? Reduceti cheltuielile proprii si banii vor fi deajuns.Puteti incepe cu salariile din primarie , recent reasezate sau cu folosirea masinilor de serviciu.Cite masini particulare sint alimentate pe contul acestora??

  2. SM Răspunde

    USR, singurul partid cu adevarat de opozitie.

  3. Ionica C Răspunde

    bravo USR !
    Rusine primarului kerkelit, dar si consilierilor locali – pentru modul cum au inteles sa se ‘razbune’ pe cetateni pentru inabilitatea administratiei locale de a gestiona bugetul in folosul comunitaii noastre, si nu a firmelor de casa. Si asta dupa ce si-au votat salarii majorate, dupa bunul lor plac. f..k off !

  4. IOANA Răspunde

    kerkeli sau kereskeni …nu conteaza dar atara realizari nu era daca state coi-ca 20 ani ca primar..
    hai sa nu fiti ipocriti !!!!!!!!……..ungur dar stie ce face….bravo lui !!!!!!!

  5. abc Răspunde

    Primarul să fac bine și să rezolve ca oamenii să primească înapoi taxa Florisal ilegal mărită și încasată!

  6. pastorita Răspunde

    Corect!!? Adica noi sa platim si cei din negresti oas nu???
    Alooo,ce e asta???
    Dati in judecata!!!
    Bravo USR!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.