Ultima actualizare: azi, 13:15

Locale

25 de noi locuinţe ANL stau goale! Magyar Lorand le cere pentru Pompieri, Poliţie sau Jandarmerie

Deputatul Magyar Lorand a adresat o întrebare în scris Ministerului Apărării Naționale în legătură cu redistribuirea locuințelor ANL nelocuite.

Proiectul ANL din Satu Mare prin care au fost deja construite în municipiu trei blocuri de locuințe pentru tineri a fost lansat în anul 2008. Din cauza lipsei resurselor financiare, până în anul 2016, au fost finalizate doar trei din cele șase blocuri planificate în prealabil. Ținând seama de faptul că terenul pe care au fost construite blocurile se afla în posesia Ministerului Apărării Naționale, în urma unor acorduri preliminare,  două blocuri de locuințe, adică 49 de unități locative, au fost distribuite primăriei, iar unul cu 25 de  unități locative, Ministerului Apărării Naționale.

De mai bine de un an, primarul Kereskényi Gábor a predat aceste locuințe solicitanților, cu vârsta sub 35 de ani, selectați pe baza criteriilor prevăzute de lege. Locuințele aflate în posesia ministerului nu au fost ocupate, acestea fiind libere chiar și în prezent, deoarece nu a fost depusă nicio solicitare din partea militarilor Batalionului 52 Geniu Tisa. În acest sens, Magyar Lóránd a adresat o întrebare ministrului Apărării pentru a găsi o soluție ca aceste locuințe să fie redistribuite, și folosite de către comunitatea din Satu Mare.

 “Trebuie să găsim cât mai repede o soluție pentru ca aceste 25 de locuințe să nu stea în paragină. Dacă armata nu are nevoie de aceste locuințe, ar trebui să cedeze tinerilor angajați ai ISU, ai Jandarmeriei sau ai Poliției”- a menționat deputatul Magyar Lóránd în întrebarea adresată ministrului Apărării.

Deputatul sătmărean a propus ca locuințele ANL să fie atribuite unor cadre ISU, Jandarmeriei sau Poliției Române.

2 comentarii

  1. andrei Răspunde

    NO bine, LORANDE. Tudom romaneste? Cite zile are anu la tine. MAI MULT DE UN AN? Acum 4 luni inca se mai scremeau sa dea blocul la armata. O fi verificat armata blocu si no fi fost toate chiar ca la proect. ARMATA E INSTITUTIE SERIOASA. TRAIASCA ARMATA ROMANA!
    UITE SI PROIECTU DE ACU 4 LUNI:
    http://www.satu-mare.ro/proiectehcl/sedinta-ordinara-a-consiliului-local-satu-mare-din-data-de-26-10-2017-proiect-de-hotarare-nr-21

  2. Nelu Răspunde

    La profesori nici nu se gandesc. Mai dati la politai si case si salarii si sa iasa la 45 de ani in pensie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.