Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Canadienii construiesc altă sondă la Moftin. Puțul în flăcări, închis definitiv

Firma canadiană Serinus Energy, proprietarul sondei de gaze de la Moftin anunță că, după realizarea unor verificări amănunțite, va pune bazele unei noi sonde, ce va fi construită la aproximativ 300 de metri de locația unde a avut loc incendiul ce a pus pe jar autoritățile sătmărene. Compania a abandonat vechea sondă, compromisă total de flăcări, și se concentrează exlcusiv pe construirea unei noii stații.

În urma deciziei de abandonare permanentă a puțului Moftinu-1001, compania canadiană Serinus Energy a inițiat planificarea și licitația pentru forarea imediată a unui puț de înlocuire. Compania a identificat o nouă locație, bine amplasată, la aproximativ 300 de metri de șantierul de la Moftinu-1001. Compania a solicitat o aprobare de urgență pentru a accelera forarea și completarea viitoarei stații Moftinu-1007. 

Canadienii au angajat o firmă românească de consultanță, recunoscută de autoritățile române, să efectueze o analiză a cauzelor incidentului Moftinu-1001. În plus, firma este în proces de a angaja o companie internationala sa efectueze, de asemenea, o investigatie a cauzelor de baza. Rezultatele acestor investigații vor fi comunicate autorităților competente din România. Se anticipează că aceste investigații vor avea loc înainte de forarea noii stații Moftinu-1007.

 

2 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Romanii n-au posibilitatea sa-si scoata gazul ?

  2. SANTA CLAUS Răspunde

    cu technologia asta nici peste 50 ani….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.