Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Consilierul Bertici explică reacţia sa. Plus un atac dur la acuzatori

Consilierul local UDMR Ştefan Bertici, acuzat că ar fi făcut comentarii şovine la adresa lui Iuliu Maniu, a  explicat, într-o postare ce a vrut să spună cu postarea sa de pe contul consilierului PSD Ciprian Crăciun.

Redăm poziţia sa:

“Sunt acuzat de domnii consilieri Ciprian Căciun și Radu Roca și domnul senator Gabriel Leș că aș fi șovin pornind e la un simplu comentariu postat pe Facebook. Eu mă pot mândri că am mai mulți angajați români decât are domnul Crăciun la critorie sau domnul Leș la tipografie. Am mai mulți prieteni români decât au domnii Roca, Crăciun și Leș la un loc. Referitor la comentariul postat pe Facebook vreau să fac o precizare. Cand am scris că toată lumea primește ceea ce merită, m-am referit la faptul ca istoria i-a judecat până la urmă pe criminalii lui Iuliu Maniu. Care deși nu au fost pedepsiți vreodată pentru faptele lor, istoria i-a pus la locul pe care îl merită: în rândul celor mai odioși criminali. Și dacă tot suntem la capitolul Istorie, una din personalitățile politice din Transilvania pe care eu o admir este Alexandru Vaida-Voievod, fost deputat în Parlamentul Ungariei, fost prim-ministru al României. O personalitate care a marcat istoria Transilvaniei și României și care în 1945 a fost arestat de comuniști, găsindu-și sfârșitul în închisoarea de la Sibiu. Alexandru Vaida- Voievod a murit după ce a fost anchetat și torturat de temutul ofițer de securitate Gheorghe Crăciun”

15 comentarii

  1. figaro Răspunde

    Domnule consilier, ceea ce incerci matale este sa … te scoti! Comentariul tau de ieri a fost sovin, pentru ca tu esti un sovin, lucru care sa-ti spun sincer ma surprinde. Dar nah, nu ar trebui sa ma surprinda astfel de iesiri de genul asta, cata vreme considerati voi cei de la UDMR ca sunteti dumnezeii acestui municipiu/judet. Fiecare pasare pe limba ei piere zice o vorba si iti mai spun ceva: sa te fereasca Sfantul sa trezesti sentimentul nationalist din romani, ca in acel moment nu va mai spala toata apa Somesului.

  2. Aaaa Răspunde

    Corect unguru tot ungur ramane acum si-o rezolvat si liceu numai al lor la Tg.Mures

  3. sorin Răspunde

    Nu va mai luati de Bertici, am copilarit cu el si intr-adevar a avut mereu mai multi prieteni romani decat maghiari si niciodata nu a facut diferenta..asa ca nu merita e un om ok

  4. Rodica Răspunde

    Pai daca tot cunoasteti si admirati personalitatea lui Alexandru Vaida Voievod , de ce nu activati in Partidul National Taranesc , al carui membru activ a fost Alexandru Vaida Voievod , pana la conflictul cu Iuliu Maniu , cand a infiintat propriul partid ? Va raspund tot eu – pentru ca national taranistii nu au … sectie maghiara , iar principiile care au stat la baza politicii lor in acele vremuri au fost dragostea de tara si interesele nationale mai presus de orice ! Ceea ce lipseste politicienilor nostri cu desavarsire ! Cine se scuza , se acuza ! Oricum , incercarile de a va disculpa nu au succes ! Cat despre ce prietenii aveti , nu ne intereseaza ! Punct.

  5. pelerin Răspunde

    Mai degrabă poate fi crezut Bertici un maghiar demn decât comuniștii vopsiți din pesede care ar face orice numai să culeagă ceva voturi , voturile pe care le așteaptă sunt la Vâlcov , specialistul lor în economie care a luatazi 8 ani de pușcărie cu executare .

  6. Gomes Răspunde

    Esti un ingramadit fara pereche. Stai jos… 4!

  7. Sas Gheorghe Răspunde

    Bivolu ăsta a dat cu mucii-n fasole.băiatu e mai de la țară și-i lipsește filtru , adică zice ce gîndesc toți maghiarii. Și ne mai și ia cu explicații idioate. Băă ! Da nu vă e rușine?

  8. Tepes Răspunde

    Cica vrea sa se scoata braconierul…ne meritam soarta cand ajungem sa avem astfel de consilieri, analfabeti, nescolati si braconieri!!!

  9. cârcotaş Răspunde

    Iuliu Maniu a fost artizan al României Mari la fel ca Vaida Voievod numai că acesta din urmă a avut,ulterior Marii Uniri,unele opinii privind un bilanţ nefavorabil în care s-ar fi aflat Transilvania după unire şi exprima părerea că era mai bine o Transilvanie independentă.Asta ca să lămurim simpatiile domnului Bertici.

  10. Rodica Răspunde

    De-aici si conflictele cu Iuliu Maniu, ca si viziunea despre casa regala ,la vremea aceea……. Nu stiu de ce , dar am impresia ca este inutila lectia aceasta de istorie pt. acest Bertici!

  11. Romania Răspunde

    Serios ???
    Se vede pe contul tau ca te consideri mai ungur decat ungurii din ungaria care nu dau 2 bani pe voi ” ungurii din Romania” .
    Mai posteaza si tu ceva pe romaneste si schimba-ti poza aia cu steagul ungariei si pune o poza cu steagul Romaniei daca edti Roman. Dar voi sovinii va considerati unguri nu romani.

  12. Paletă Răspunde

    Te-ai gandit mult cum sa te scuzi sovin huligan hungurizat ce esti. Rusine.

  13. Botezan Răspunde

    Măi fraierilor din psd! Vedeti pe contul fb al dlui Bertici multi români adevarați si-au exprimat simpatia și susținerea față de dl. consilier. Cu nume și prenume, nu cu pseudonime ca voi… Și eu îl cunosc și-l respect pe dânsul, este un om cu mare caracter.

    În rest nu știu de când comuniștii de la psd îl omagiază pe Maniu pe care l-au omorât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.