Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Decizie BOR: Filmarea și fotografierea nunților și botezurilor, interzise în biserici

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca în biserici să nu mai aibă loc activități culturale și artistice, acestea urmând  să fie organizate în alte spații ale parohiilor sau în spații publice închiriate pentru acest scop. Motivul acestei decizii  este acela că desfășurarea acestora în lăcașurile de cult „pot provoca tendințe de auto-secularizare a spațiului sacru” din BOR.

Filmarile in lacasurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale si numai in cazurile in care se doreste evidentierea patrimoniului liturgic si arhitectural-istoric al respectivelor Biserici. La fel, transmiterea in direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizata doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligatia respectarii normelor liturgice si tipiconale”, se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.

„Întrucât activitățile culturale și artistice desfășurate în lăcașurile de cult, pot provoca tendințe de auto-secularizare a spațiului sacru din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod stabilește ca aceste activități culturale să fie organizate în alte spații ale parohiilor, sau în spații publice închiriate pentru acest scop”, se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa – dcnews.ro

5 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Pacat ca au uitat de boxele din fata bisericilor…nu toata lumea e interesata de zbieretele dinauntru. Cine e curios poate intra, dar sa suporti saptamanal discoteca aia e ceva prea mult deja. Ar putea invata ceva popii ortodocsi de la catolici sau reformati. Acolo totul incepe cu demnitatea, ceva ce alde soco-zidaru sau nastai-buzunaru nu au deloc.

    • y Răspunde

      Corect ar fi soco-zidaru-meșterul manole că tare greu se termină construcția catedralobisericii.
      Dar acum chiar nu înțeleg ce vor, poate vor ca totul să treacă prima dată pe la Preafericitu și pe la Trinitas? Să vină banul, să vină banul.

  2. ciprian batea Răspunde

    Cei de la portal traiesc intro alta tara, si au preluat de la alt BOR….

  3. cârcotaş Răspunde

    Dacă fotografiezi ce se întâmplă?Te amendează?Se anulează căsătoria?

  4. John Răspunde

    Încet dar sigur,cretinii de popi alunga lumea de la biserica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.