Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

FOTO. Iluminat public modern în municipiul Satu Mare. Corpuri cu LED în 30 de locații

Primăria Municipiului Satu Mare continuă proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public. Miercuri, 21 februarie, o comisie din cadrul instituției, prezidată de administratorul public al orașului, Maskulik Csaba, a efectuat recepția finală a lucrărilor defășurate pentru montarea unor noi sisteme de iluminat.

Astfel, comisia a efectuat pe teren o vizită pentru a verifica funcționalitatea sistemelor de iluminat din mai multe locații. În total, în acest proiect de investiție au fost cuprinse 30 de locații diferite unde s-a introdus iluminatul public sau a fost înlocuit sistemul vechi cu unul modern și economic.

Printre locațiile unde s-a extins iluminatul public amintim: str. Stupilor, str. Spicului, str. Dima, str. Crișului, Aleea Proiectantului, str. Jocului, str. Jubileului, Aleea Clăbucet, str. Ganea, str. Vlad Țepeș, str. Râtu Mare, str. Belșugului.

Pe străzile Stupilor și Spicului au fost montate 44 corpuri de iluminat tip LED, cu o valoare de aproape 200.000 lei.  Pe de altă parte, în restul locațiilor au fost montați 213 stâlpi, 172 corpuri de iluminat tip LED stradal, 80 de corpuri tip lampadar, rețeaua având o lungime totală de 7.840 metri.  Investiția se ridică la peste 1, 4 milioane de lei.

Modernizarea iluminatului public se află pe lista de priorități și în acest an. Executivul Primăriei a cuprins în planul de extindere a sistemului de iluminat cartierele Micro 17, Carpați I și Carpați II.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

 

17 comentarii

  1. M Răspunde

    5000 de lei pe bucata? Interesant, va fac rost la jum de pret, calitate superioara si tot voi fi pe plus, ce ziceti?

    • N Răspunde

      Trebuie să cheltuiască și ei pe ceva banii, unii pe panseluțe, alții pe pixuri , pe toalete , etc (cazuri concrete din Românica) toate la suprapret , că doar așa se practică….

  2. Carmen Răspunde

    Poate Tarr este cel care a furnizat corpurile de ilumunat.A fost vreo licitatie ( SEAP )in acest sens?? 5000 Ron pt un corp este un pret enorm,chiar daca este inclusa si manopera de montare.

  3. Unu' Răspunde

    @M și Carmen: de unde ați scos voi prețul unui corp la 5000 RON?
    În articol apare o sumă totală și un număr de stâlpă/corpuri, dar voi nu calculați restul infrastructurii necesare! Curentul nu ajunge la corpuri prin aer!

    Mă, nu știu despre voi, dar eu mă bucur că se face ceva, nu doar parcări dedicate unor cabinete medicale construite pe pistele de biciclete!

  4. ciprian Răspunde

    Mare realizare!!!!…40 de corpuri de iluminat pentru un oras intreg

    • Unu' Răspunde

      Cu 44! mai multe decât dorel de sătmar, cel mai prost primar din istoria sătmarului!

      • doi Răspunde

        @unu:idei putine si proaste!Rostogolesti aceeasi idee de doi ani!Renoveaza-te frate,e primavara,a iesit di Gabor la terasa,Coica a inbatranit si el…Numai tu cu idei putine ,fixe si nemaipomenite!

        • Norick Răspunde

          @doi: nu vreau sa ma bag in discutia, (desi tot o fac)) dar el macar foloseste un singur nick si totodata are aceeasi idei – indiferent ca ne place sau nu, trebuie respectat… ☺️ ?
          O seara cat mai faina.. ☺️

        • Unu' Răspunde

          Stimabile, în primul rând, în ortografia limbii române este oregulă care ne spune că înaintea literei “P” sau “B”, vom scrie “M” în loc de “N”, cu câteva mici excepții! Corect era “îMbătrânit”!
          Apoi, dacă nu-ți convin comentariile mele, nu le mai citi! Simplu!
          Am și eu două-trei damblale pe care le tot repet ce ori câte ori VREAU EU sau de câte ori vine câte un susținător al fostului primar! Sunt o părere personală, pe care te rog să le tratezi ca atare!
          Și în încheiere, nick-ul meu nu are nici o legătură cu numeralul “unu”! Unii s-au prins, tu nu!

  5. Carmen Răspunde

    “Pe străzile Stupilor și Spicului au fost montate 44 corpuri de iluminat tip LED, cu o valoare de aproape 200.000 lei. “Scrie clar 44 bucati cu valoarea de aproape 200.000 lei.

  6. Micro 14 Răspunde

    Bun dar parcarile din micro 14 pana cand vor fi in bezna pentru taxa de 150 de lei mult marita sau bezna coasta atat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.