Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Laborator de robotică la Carei, dotat cu imprimantă 3D

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat  joi, 15 februarie 2018 la festivitatea de deschidere a Laboratorului de Robotică “Number 1”  din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr.1, Carei.

În anul 2017-2018 a fost implementat proiectul  laboratorului de robotică care a fost dotat cu echipamente specifice roboticii, laptopuri, videoproiector, scule, kit-uri şi atracţia principală, o imprimantă 3D cu ajutorul căreia sunt realizate componente pentru roboţi. În acest proiect au fost implicaţi 12 elevi de gimnaziu care au format un cerc de robotică împărţit pe două grupe. Elevii realizează roboţi neprogramabili (vibroroboţi, roboţi electrici) şi roboţi programabili pe suport Arduino.

Un alt proiect implementat în aceeaşi perioadă de şcoala din Carei se adresează elevilor care provin din medii defavorizate. Aceştia sunt implicaţi în activităţi nonformale ce ţin de dezvoltarea îndemânării urmând a fi îndrumaţi spre anumite meserii.

“ Sunt extrem de impresionat de aceste proiecte. Societatea se schimbă în permanenţă iar necesitatea pentru forţa de muncă e din ce în ce mai mare. Frecventarea şcolilor de meserii e o chestiune de mentalitate la care trebuie să contribuim cu toţii pentru a o schimba. Vă felicit şi vă doresc mult succes în ambele proiecte iar dacă vă pot fi de folos cu ceva uşa mea vă este mereu deschisă” a declarat prefectul Darius Filip.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.