Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Aeronavă Spartan la Satu Mare. Pacient cu arsuri grave, dus la Bucureşti

Aeronavă Spartan la Satu Mare. O aeronavă aparținând Ministerului Apărării Naționale a pornit astăzi de la Bucureşti la Satu Mare pentru a transporta în capitală un pacient care a suferit arsuri grave.

La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a programat un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni – Satu Mare – Otopeni, pentru transportul unei persoane care a suferit arsuri severe.
Echipajul aeronavei este format din comandor Ion Stăiculescu și locotenent Mihai Vârdol.
Pacientul va fi asistat pe timpul zborului de o echipă SMURD și paramedici militari.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 58 de ani, se află în comă indusă, intubat si suferă arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului, de gradul 2-3, inclusiv arsuri de căi respiratorii. Pacientul este din Baia Mare.

Pacientul va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, formată din medic şi asistent, și paramedici militari şi va fi adus la Baza Aeriană 90 Otopeni, de unde va fi preluat și transportat la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București.

2 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Ceva pesedist !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.