Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Parcare chiar în fața bustului. Ce respect?

În ultimul timp, avem impresia că anumiți șoferi din Satu Mare se află într-o competiție ce premiază cea mai îndrăzneață parcare. După opririle pe locuri interzise, stații de autobuz ori trotuare, un sătmărean a trecut la nivelul următor și a decis să-și parcheze mașina pe pasajul pietonal de lângă Filarmonica Dinu Lipatti, chiar în fața bustului lui Paul Erdos, unul dintre cei mai renumiți artiști pe care i-a dat Sătmarul.

Cu toate că mai în spate cu câțiva metri există o parcare amenajată, omul nu s-a mai obosit să facă manevre în plus ori să parcheze oriunde altundeva regulamentar și s-a oprit exact unde a vrut și cum a vrut, fără respect, fara să-i pese de nimeni și de nimic.

 

23 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Mai terminați cu prostia asta cu “parcat”! Parcare era dacă se făcea într-un loc amenajat și semnalizat corespunzător! Altfel este doar staționare, iar în cazul de față, una idioată, precum șoferul!
    Prostului de șofer nu-i pasă că toate dalele se distrug și odată cu ele o părticică din istoria orașului, el să iasă din mașină fix în fața ușii birtului, dacă se poate …
    Gardienii publici care trebuiau să patruleze în zonă, unde mama dracului erau?

  2. A Răspunde

    In fata casei…de fapt. Bouleanul locuieste acolo, dar il doare la basca de indicatorul cu accesul interzis de langa fostul cinema.

  3. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Exista indicator cu ,, accesul interzis” cu excepția autovehiculelor autorizate…ar fi atât de simplu ( dacă s ar vrea) să se instaleze o bariera cu telecomanda și să aiba acces doar cei in drept! Până atunci hai sa ne vărsăm frustrările pe locală,cu toate că la fel de bine poate aplica sancțiuni și poliția municipiului!

    • Unu' Răspunde

      Reveniși? Unde fusăși? Dej-mi făcui griji …
      Iar le plângi de milă gardienilor publici?
      Hai să te lămuresc cum stă treaba, din proprie experiență: Când mergi pe trotuar și dai de-o mașină bălegată pe trotuar de nu poți trece fără să te freci de dânsa, tu în calitate de cetățean care respectă legea (adică nu ocolești obstacolul creat de vre-un dobitoc pe carosabil, că nu-i voie, pui în primejdie siguranța traficului …), suni la 112 care te redirecționează către poliția municipiului! Acolo, un dipecer plictisit îți spune că astfel de “treburi” au fost DELEGATE către o instituțíe numită “Poliția Locală”.
      No, de aici ai belit-o! Suni la numerele lor și-ți răspunde o domnă care te întreabă, “Aveți un metru loc să treceți?” La care tu, cu calm îi spui doamnei că n-ai nici 25 de cm, deoarece măgarul de șofer a ignorat total prevederile legale care-i interzic cu desăvârșire să OPREASCĂ darmite să stațíoneze (sau, cum le place unora să spună, să “parcheze”) pe trotuar, CHIAR dacă lasă 1 metru pentru pietoni!
      Apoi îți va spune că va trimite un “echipaj” să “constate” și de aici lucrurile sunt … pierdute!
      Dacă ai neșansa să mergi peste o oră tot pe-acolo, vei constata cu stupoare că nimic nu s-a schimbat, mașina tot acolo e bălegată, pe parbriz nu este nici o “scrisorică”, semn că “polițía” nu a fost, sau a fost degeaba!
      Enervat, mai suni odată! Și, spre stupoarea ta, ți se răspunde că “echipajul” a fost, și a constatat că cele descrise de tine NU SE CONFIRMĂ!!
      Ia spune, ți se pare cunoscută povestea??

  4. y Răspunde

    Parcare de-a-mboulea, corect. Că nu sancționează nimeni, nu e corect. Săracul șofer nici nu știa de ce sunt plăcuțele puse pe obiectiv (dacă știe să citească). Probabil de decor, zicea și el. Și @cetățeanul relaxat, apărător veșnic al gardienilor/pulițailor locali, poliția municipală nu amendează pentru că e parcare/staționare pe drum public. Atâta timp cât suntem preocupați de ce face sau nu face celălalt și nu ce este treaba noastră noi putem saliva mult și bine către vest. Acolo scurt în 10 secunde era executat cetățeanul în cauză!
    Dar mai bine tu cel care ai scris acest articol de ce nu pui întrebarea în felul următor. De ce veșnic este închis și lacătul pus pe casa memorială? CAaaa, lipsă de personal, pentru că s-au dus banii CJ pe autoutilitarele-limuzine achiziționate? #Visitsatumare! Per che?

  5. eskimos Răspunde

    dar nu vreti voi sa ii intrebati pe cei de la filarmonica daca nu se simte careva dintre ei bou? masina asta e a unui care canta in orchestra 🙂

  6. Cetățeanul relaxat Răspunde

    @y…,, poliția municipală nu amendează pentru că e parcare/ staționare pe drum public”Deci dacă era pe arătură (cum ești tu) aveau voie! Penibil…

  7. irak Răspunde

    Si culmea nu e bmw = cocalar cum spun majoritatea cu creier minuscul.

  8. Cetățeanul relaxat Răspunde

    @unu’..ești o pată pe obrazul poliției naționale pentru care am respect! Ești frustrat, rău intenționat și un manipulator ordinar! Ți ai făcut un scop în viață din a denigra poliția locală! Cu atât să rămâi!!

    • Avut Răspunde

      prietene, politia locala nu are nevoie de cineva care sa o denigeze, se descurca de minune singuri…

    • Unu' Răspunde

      Ce are sula cu prefectura și ce am EU cu poliția națională?
      Și eu port un deosebit respect poliției naționale, deoarece își fac treaba, spre deosebire de impostorii ceilalți parveniți, rămași la nivelul gardienilor publici, cu toate că sunt mai degrabă niște comunitari inutili și incompetenți!
      EU nu denigrez pe nimeni! Voi v-o faceți singuri!
      Ți-am dat un exemplu de “mod de operare” al respectivilor, dă-mi un contra-exemplu sau dovedește-mi că greșesc, altfel mănânci căcat!

    • y Răspunde

      Acum mai bine de juma de an a vrut cineva să-mi spargă casa ziua în amiaza mare. Aproape l-am prins dar a fugit, noroc cu câinele. Exact trecea pe acolo o echipă de la puliția locală (mare minune!), zic să alerge puțin, că oricum nu e treaba mea și că tipul în cauză atunci dădea colțul. La care burtosul pulițai se așează liniștit în bucătărie la mine și începe să scrie. Te rog frumos tradu-mi și explică-mi faza! Poate o să înțelegi că în veci nu o să apelez la ei. Da pentru ce? Da cafeaua a băut-o!

      • Unu' Răspunde

        Hai dom’le te legi de Măriile Lor, Sfinții Apostoli?
        Ai ceva cu ei? Fii serios dom’le! Ei este cei mai buni, cei mai viteji și mai cinstiți din câți au fost vre-odată-n viață! Statuie le-om face!

        Prost exemplu am dat =))

        • Unu' Răspunde

          Uf, am uitat, nu este bani la bujet pentru statuie, așa că vom propune împăierea lor!

          • y

            @Unu’. Baiul e că trebuie prea mult material. Sau îl face mai zvelt cum n-a fost niciodată? Hai că glumeam.

  9. A Răspunde

    Nu e de la filarmonica….un cocalar de floaszter,

  10. comentator Răspunde

    Rezolvare simplă la problemă. Închis circulația pentru autoturisme în centrul vechi ca în orice oraș civilizat din sec. 21. Se poate. Nu trebe neapărat mers cu mașina inclusiv la budă.

    • Unu' Răspunde

      Blasfemie!
      O să arzi în focurile veșnice ale iadului! Piază rea ce ești!
      Adică cum, să meargă cocalarii, pardon, băieții de băieți, PE JOS, fără mașină de afișat? Atunci la ce mai folosește să ai mașină de fițe?
      Dacă tu, muritorule de rând, nu ai mașină de fițe, ci ai doar un jaf, cum îți permiți tu să le ceri lor, cocalarilor, pardon băieților, să meargă pe jos să bea o cafea pe floaster, pardon pe centru?!?

      (Sper că înțelegi sarcasmul)

  11. matroz Răspunde

    Am inteles!Nici masinile nu au ce cauta acolo,doar bunul simt!Dar cu respectul cuvenit maestrului…totusi nu e loc de pelerinaj sau o afluenta de turisti la care o nenorocita de masina sa impieteze asupra circuitului turistic satmarean!Atunci de ce atat de mult deranj?Ca pasajul este atat de degradat ,nu intereseaza pe nimeni,ca parculetul este colt de etnobotanice si curvarie,intereseaza pe putini,ca de pe Turnul Pompierilor s-au furat simbolurile puse cu truda de catre cei ce au apreciat investitia-la fel nu intereseaza pe nimeni.
    Si eu as inchide circulatia in centrul vechi!Ar fi un gest de normalitate fata de conservarea cladirilor pe care voit sau nu le lasam prada degradarii cu primari romani si unguri deopotriva!Sau uitati-va cum se renoveaza in zona!!!Cine are pile face ce vrea cine nu, asteapta sa se darame balconul sau zidul!
    Apropo,stiti cine instaleaza o statuie in Parcul Libertatii pe 15 martie,fara certificat de urbanism din Satu Mare sau autorizatie de la Directia de Cultura?
    Sau ,stiti unde a disparut Troita instalata in scuarul unde este statia de taximetre din Capatul strazii Horia,dar Statuia Ostasului Necunoscut ascunsa de hortisti in 1940?Si a parcat un magarus…si ne ofuscam!!!!

  12. Norick Răspunde

    Problema este, ca din soricel facem elefant. 😉
    Da ‘ nici chiar asa sa faci politica si sa implici istoria pentru un taran-de-oras … mi se pare non sens 😉 🙂
    Peace !

    • matroz Răspunde

      @Norik:asa este.Spuneam doar ca sunt atat de multe lucruri chiar importante ,pe langa care trecem nepasatori!Ne legam de un nefericit care sunt convins ca nu realiza semnificatia gestului!

  13. cârcotaş Răspunde

    Acum ,pe bune,dacă o parca pe Mihai Viteazu şi i-ar fi văzut-o cineva care-l cunoştea pe individ ar fi exclamat:Ce dracu nu şi-o duce in curtea filarmonicii şi ocupă aici locuri de parcare care sunt necesare celor care vin ocazional în zonă?Eu m-aş lega de faptul că dalele pe care este parcată maşina ar trebui remontate pt. că joacă pe stratul portant.Dar nu,aşteptăm să se distrugă apoi facem licitaţie şi lucrare nouă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.