Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Şoferi puşi în dilemă lângă Satu Mare. Care indicator e valabil?

Şoferi puşi în dilemă lângă Satu Mare. Drumul naţional dintre Satu Mare și Odoreu oferă, la un moment dat, o surpriză cel puțin interesantă pentru șoferii care tranzitează zona. În apropierea curbei care leagă Odoreul de oraş, şoferilor le sunt prezentate două indicatoare rutiere care se contrazic în cel mai clar mod cu putință: cel din dreapta interzice depășirea, în timp ce indicatorul din stânga anunță sfârșitul zonei în care depășirea este interzisă.

Indicatoarele sunt montate paralel pe cele două margini ale drumului. Cel care indică depășirea interzisă anunță și apropierea curbei, în timp ce indicatorul din stânga îi invită pe șoferi să depășească liniștiți.

Cei care cunosc zona ştiu foarte bine că urmează o curbă în care depăşirea este interzisă, deci indicatorul din dreapta este cel valabil, dar pe străini acest lucru poate să îi pună în pericol. Ce s-ar întâmpla de exemplu dacă un străin ar intra în depășirea unui TIR iar din cauza mastodontului nu vede indicatoarele din dreapta, ci îl vede doar pe cel din stânga care îi spune că s-ar termina zona în care depăşirea este interzisă, şi ar comite un accident? Sau ce s-ar întâmpla dacă ar fi văzut de Poliţia Rutieră?

6 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Aș zice că e valabil marcajul de pe partea dreaptă (că doar nu suntem în Anglia), unde mai pui că e și o săgeată pe asfalt, care arată că gata cu depășirea!

    • Unu' Răspunde

      Relaxatule, marcajele se fac pe jos, pe asfalt, ce spui matale că e valabil este un indicator!
      Scuză-mă că (iar) te corectez dar o cam greșiseși!
      În rest, perfect de acord cu matale!

  2. y Răspunde

    Scrieți de parcă mai este careva care respectă pin județ indicatoarele rutiere!

  3. Satmarean Răspunde

    Sigur cineva a intors indicatorul el fiind valabil pt cei care vin din sens invers(cel cu sf zonei)

  4. Nicolae Răspunde

    Sigur este ca cel care a montat gresit sa cel care a intors indicatorul (mai putin probabil), ar merita macar extirparea ochilor….asta asa doar pentru inceput.

  5. Unu' Răspunde

    Respectăm (unii) indicatoarele și marcajele de pe partea dreaptă, nu de pe partea stângă!
    Acolo careva idiot a rotit indicatorul și pentru necunoscători poate fi derutant, dar ei ar cam trebui să-și predea permisul de conducere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.