Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Târgul Mărțișorului în Pasajul Corneliu Coposu. Creații de mare efect

Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M Zamfirescu, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare organizează pentru prima data, în această formulă, “Târgul Mărțișorului” la care participă peste 20 de meșteșugari și meșteri populari.

Începând de luni, 26 februarie și până în 1 martie 2018, sătmărenii sunt invitați pe Pasajul Corneliu Coposu pentru a vizita standurile meșterilor care vor expune atât clasicele mărțisoare cu fir roșu și alb, cât și creații hand-made din lut, lemn, mărgele, tesături, cu motive populare, simboluri și figuri care amintesc de personaje și povestioare populare.

Prin organizarea Târgului Mărțișorului, Primăria Municipiului Satu Mare își dorește să promoveze tradițiile meșteșugărești, a Mărțișorului ca simbol al primăverii, care este înscris începând din 6 decembrie 2017 în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.

Pentru prima dată, Primăria Municipiului Satu Mare a oferit expozanților un cadru organizat, în centrul municipiului, pentru ca acest simbol al primăverii, apreciat chiar și de UNESCO să fie realmente pus în evidență.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

3 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    E frumos, dar târgul mărțișorului s-ar preta foarte bine să fie organizat și la Casa Meșteșugarilor. În acele spații se pot amenaja ateliere de meșteșuguri tradiționale sau contemporane, se pot face cursuri pentru doritori, se pot deschide magazine de produse meșteșugărești, souveniruri, în spațiile dinspre stradă iar în curte se poate amenaja o frumoasă terasă rustic-art și chiar un mic cinematograf în aer liber. Idei gratuite pentru Primărie.

  2. Garuboz Răspunde

    Fara babguias nare farmec!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.