Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Trasee montane în Satu Mare. Drumeții pe jos sau pe bicicletă

Consiliul Județean Satu Mare prin înființarea Serviciului Public Județean Salvamont a facut un pas extrem de important în sprijinirea și dezvoltarea turismului sătmărean, pentru clarificarea situatiei incerte a traseelor turistice, multe dintre ele adevărate capcane pentru drumeți.

Astfel, Serviciul Public Județean Salvamont a început identificarea și evaluarea traseelor turistice montane din județul Satu Mare. Unul dintre criteri se referă la starea potecii, a condițiilor de parcurgere in siguranță, indiferent de perioada anului. Evaluarea traseelor presupune parcurgerea acestora în ambele sensuri ,în perioade secetoase, ploioase și evident în cele cu gheață și zăpadă.

Primul traseu vizat a fost cel dintre Baraj Călinești-Oaș și Mănăstirea Portărița, marcat cu Cruce Galbenă unde s-au constatat mai multe probleme. S-a lucrat până noaptea târziu, dar a meritat efortul deoarece a fost identificată o linie nouă, foarte frumoasă, prin pădurea bătrâna de stejari, cu o potecă curată, accesibilă și pentru bikeri ca alternativă la tronsonul problemă dintre Șaua Bicuț și cantonul silvic de pe marginea lacului Călinești-Oaș.

6 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Misto. Un traseu relaxant de primavara.

  2. pna Răspunde

    la ce salarii nesimtite sunt la serviciul salvamont, UDRM ar trebui sa aplice niste masuri!!!! Consiliul Judetean prin Pataki Csaba, cel care stimuleaza jaful de bani de la aceasta institutie, l-au uns in functie pe Adam Boer in locul marelui evazionist de la jandarmerie, Avram! 7000 de lei salar, pentru ce? Luna Ses nu functioneaza! Doar toti baronii de Satu Mare si-au luat terenuri acolo: Csehi, Stef, Coica, Fedorca, Silaghi, Papici, Govor, Marincas, Ciocan, Zetea, Valer Marian, Roca, Stegerean, Marusca, Rentea, Avram, Bura Nicolae, Ardelean, Fanatean, si lista continua…!!!

    • Seviciul Public Județean Salvamont Satu Mare Răspunde

      Stimate doamnă, stimat domn… ”pna”, nu știu de unde ați luat aceste informații dar sigur nu de la Biroul Resurse Umane al Consiliului Județean Satu Mare. Salariile salvatorilor montani sunt mult mai mici… pentru care se lucrează, dacă trebuie, zi și noapte și la sfârșit de săptămână.

    • Norick Răspunde

      UDRM ?? 😉

      • matroz Răspunde

        @Norik:si zici ca nu pricepi?Daca vrei pot sa-ti explic,dar stii prea bine ca e vorba de unguri…Vinovati sau nu!!!Despre asa-zisul serviciu de salvamont ,ti-as putea explica blatul cu societatea din Carei,dar pe cine intereseaza!!!
        In unul din razboaiele purtate de Mos Teaca-reprezentativ pentru armata roamaneasca la o vreme-acesta ,in disperare de cauza se justifica astfel:Eu i-am spus generalului//Ocupati garile/.dar cine sa ma asculte????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.