Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Gaşcă de spărgători, destructurată. Acţiona doar în zonele sigure

O gaşcă de spărgători a fost destructurată de poliişti în urma percheziţiilor efectuare joi. Operaţiunea a fost organizată de către Serviciul de Investigaţii Criminale din Botoşani, descoeprind că reţeaua avea ramificaţii şi în municipiul Satu Mare. Astfel, peste 30 de mascaţi au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor limitrofe, şi una în municipiul Satu Mare. 

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, persoanele bănuite ar fi pătruns prin efracţie şi sustras bunuri din mai multe locuinţe, societăţi comerciale şi cabinete medicale de pe raza judeţului Botoşani, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 20.000 de lei”, a anunţat ieri Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani, pentru monitorulbt.ro.

Polițiștii au ridicat aparatură electronică, telefoane mobile, laptopuri, înscrisuri şi sume de bani, o parte din aceste bunuri provenind din furturi. De altfel, o parte dintre laptop-urile ridicate ieri în urma percheziţiilor ar fi fost furate la sfârşitul săptămânii trecute din incinta unor cabinete medicale.

În total este vorba despre cinci indivizi specializaţi în furturi, care ar au dat spargeri la sfârşitul anului 2017 şi începutul acestui an.

Poliţiştii vor să afle dacă aceştia au beneficiat şi de sprijinul altor persoane în organizarea spargerilor şi în valorificarea bunurilor sustrase.

“Potrivit unor surse neoficiale, suspecţii acţionau numai după planuri bine puse la punct. Mai întâi se interesau de bunurile pe care le-ar putea fura, de valorile aflate în interior, inspectau zonele, vedeau care erau punctele vulnerabile şi abia ulterior treceau la fapte. Fiecare membru al grupării ştia foarte bine ce are de făcut, iar spargerile aveau loc în doar câteva minute. Dacă vedeau că nu pot fura ce şi-au propus, hoţii nu zăboveau prea mult ci preferau să dispară”, precizează sursa citată.

 

Un comentariu

  1. Nicolae Răspunde

    Funie si sapun cu toate ca mai ieftin ar fi un glont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.