Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Opera Maghiară de Stat la Satu Mare. Spectacolul ”Don Pasquale”, pe scena Teatrului de Nord

Opera Maghiară de Stat va prezenta în 14 martie. de la ora 19:00, spectacolul de operă Don Pasquale de Gaetano Donizetti. Spectacolul, interpretat în limba maghiară cu supratitrare în limba română, va fi prezent pentru prima oară în Satu Mare, în sala Teatrului de Nord.

Opera Maghiară de Stat prin proiectul ,,Opera în mișcare” și-a propus să aducă opera în teatrele orașelor în care nu se regăsesc trupe profesioniste de operă permanente.

Acțiunea spectacolului se desfășoară la Roma, în secolul al XVIII-lea, în Casa lui Don Pasquale, un bătrân bogat, dar singur, hotărât să se însoare și să-și ia soție tânără și frumoasă…

La cei 70 de ani, Don Pasquale îşi doreşte ce nu merită: o tânără angelică să-i fie soţie. Dar, se ştie: ce este în afara legilor naturii, poate să devină tragic sau comic. Poate fi o victorie a vieţii asupra încercării stupide a unui bătrân bogat şi zgârcit, de a se căsători, opunându-se astfel împlinirii fericirii unor tineri îndrăgostiţi.

Rolul principal în opera bufă în trei acte, Don Pasquale, va fi interpretat de Szüle Tamás, regia artistică este coordonată de Káel Csaba, iar Köteles Géza va conduce corul Operei Maghiare de Stat.

Biletele se găsesc la agenția Teatrului de Nord.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.