Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Primarul din Medieșu Aurit, eliberat din funcție prin ordin al prefectului

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, l-a eliberat din funcție pe primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis ordinul prin care s-a dispus eliberarea din funcție, ca urmare a unei decizii definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a fost declarat incompatibil de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Decizia nr. 3710/21.11.2017. Respinge recursul declarat de Iancu Mihai Radu împotriva Sentinţei nr. 956 din 03 aprilie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 noiembrie 2017”, este soluția judecătorilor.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), Radu Iancu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

”Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează Agenția Națională de Integritate.

Radu Iancu poate să conteste decizia Prefecturii. În cazul în care acesta nu va avea câștig de cauză, în termen de șase luni ar trebui să se organizeze alegeri anticipate în Medieșu Aurit.

 

12 comentarii

  1. pna Răspunde

    acest primar, Raducu Iancusor a primit ce a meritat! Domnule primar exact cum marsav ai ti-ai lucrat colegii din partid pe la spate, uite ca a venit vremea cand ti-au aratat palma acesti colegi si te-au executat cu o plangere la ANI! Odihna usoara la firma de croitorie si afacerile cu transport!

  2. Juvile Răspunde

    Se pare ca metoda lui Govor de al scapa de probleme pe primarul din Mediesul Aurit a cam esuat total si se vede ca acest baron nu mai are influenta pe la Bucuresti! Povestea incepe cam asa, in schimbul rezolvarii problemelor cu incompatibilitatea pe la Bucuresti, primarul din Medies a angajat-o pe nora fostului sef de partid, Mircea Govor pe o functie in cadrul primariei. Aceasta angajare a fost cu scandal si trambite prin comuna, drept urmare la interventiile baronului de Satu Mare, Mircea Govor dupa cateva zile nora acestuia a fost transferata la AFIR filiala Satu Mare, exact la directorasul Mihali, care culmea este insusi finul lui Razvan si Mariana Govor. Nora a ramas cu jobul, primarul a ramas pe strada!

  3. Ghitza Răspunde

    interesant dar si de rasul curcilor, ca domnul prefect, coleg de partid cu primarul, chiar el sa-l demita din functia de primar. Dar PSD – ce faceti?

  4. Legis Răspunde

    A ocupat o functie eligibila de viceprimar. Mandatul sa incheiat in anul 2016,iunie. NU POATE OCUPA 3 ANI ACEEASI FUNCTIE ,ADICA VICEPRIMAR, DAR CEA DE PRIMAR E ALTA FUNCTIE, ELIGIBILA. Deci o poate ocupa. Cazul e similar cu viceprimarul din PETRESTI care a fost primar. Legile sunt de stricta interpretae. Opinez ca ordinul prefectului este nelegal. In primaq parte articolul mentionat se refera la demnitati numite, iar in al doilea caz la demnita eligibile.

  5. Eu Răspunde

    Taceti cainilor

  6. gheorghe Răspunde

    Cum e cu reputatia,prestigiu si demnitatea dom fost primar?

  7. Macsim Răspunde

    Radule atat de mult ma bucur pentru esecul tau! Prea ti-ai luat nasul la purtare, nu iti mai ajungea nimeni la nas!!!! Hai sictir!

  8. pna Răspunde

    Acest IANCUSOR e lipsit de orice fel de moralitate umana..refuza sa paraseasca biroul din primarie desi a fost demis. continua sa se comporte ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic .s-au poate au ramas ceva lucruri neterminate..
    Din sursele mele juridice un asfel de comportament ar putea fi incadrat la Usurpare de calitati oficiale

  9. Govor Răspunde

    Draga Raducucule iti multumesc si iti voi ramine dator ca mi-ai angajat atit nora cit si nepoata pe niste functii cu salarii considerabile dar ce sa facem desi am vrut sa te ajut nu am putut ,,Acum ce sa-ti spun ca imi pare rau ca mi-ai fost aproape si colegi de partid te vor indeparta si te vor face uitat in scurt timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.