Ultima actualizare: azi, 15:49

urgente, UPU Satu Mare
Locale

Trichineloza atacă din nou. O întreagă familie a ajuns la Urgențe

Un alt eveniment neplăcut pentru familia unui localnic din localitatea Batarci, s-a petrecut în această săptămână, anunță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). O familie, formată din 9 persoane, a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe, unde a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, din cauza faptului ca a consumat carne de porc neexaminată în direcția depistării parazitului trichinella spp.

În urma anchetei efectuate și a recoltării de probe de carne, de către inspectori din cadrul D.S.V.S.A Satu Mare, s-a diagnosticat Trichineloză. Carnea și cârnații  în cantitate de 110 kg în valoare de 1420 lei depistați la domiciliul proprietarului, a fost pușă sub  sechestru / reținere oficială ,  denaturată , confiscață și  dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar în acest scop.

Proprietarul, nu va fi despăgubit pentru animalul sacrificat, la valoarea pieței actuale, din cauza faptului că suina nu au fost identificată prin crotaliere și nu au fost înscrisă în Baza Națională de Date. Pagubele materiale înregistrate de către acesta vor fi suportate integral de către proprietarul animalului.

Sursa – DSVSA Satu Mare

2 comentarii

  1. Veterinar Răspunde

    Controlul de laborator a fost facut?

  2. SANTA CLAUS Răspunde

    IAR ZONA INTELIGENTA ESTE AFECTAT ????????
    OARE DE CE NU MA MIR ??????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.