Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Primarul vrea Sală Polivalentă la Noroieni, consilierii PSD au altă variantă. ,,Să renunțăm la orgolii”

După ce a anunțat că a găsit o soluție viabilă pentru realizarea unei săli polivalente în locul stadionului Unio, consilierul local PSD, Radu Roca, spune că primarul ,,a pus pe masă” o altă variantă. Kereskenyi Gabor a precizat, spune consilierul, că are în vedere ,,să mute” polivalenta la Noroieni, însă nu și-a anunțat până acum intenția din cauza unor samsari imobiliari. Social-democratul Radu Roca nu vede cu ochi buni propunerea primarului și vine cu noi precizări.

Redăm integral precizările consilierului Radu Roca:

,,Având în vedere faptul că pe data de 15 februarie se va vota bugetul local pe 2018 am cerut primarului municipiului Satu Mare organizarea unei întâlniri pentru a purta un dialog constructiv pe acest subiect. Legat de proiectele pe care noi, grupul de consilieri Psd dorim să fie cuprinse în lista de priorități, cum ar fi învăţământ, cultură şi infrastructură, putem spune ca și concluzie ca am fost cam pe aceeași lungime de undă dar, legat de Sala Polivalentă pe care eu (noi) o vedem construită în locul Stadionului Unio , raspunsul primarului a fost că tocmai acum când am venit noi cu propunerea dânsul a identificat un teren în zona Noroieni !

Totodată spune că nu a anunțat până acuma pt ca i-a fost frică de samsarii imobiliari !! Asta înseamnă că pentru acel teren trebuie să dăm niste bani ? Altfel de ce i-ar fi frică de samsarii imobiliari daca terenul este a primăriei, că nu înțeleg ??

Terenul pe care l-am propus noi este pe Gratis si deja va intra in domeniul public al orașului din domeniul public al Ministerului Educaţiei Naţionale !
Sau problema cu acea locație este faptul că Propunerea vine din partea Opoziției ??! Eu zic că ar trebui să avem totuşi maturitatea politică necesară pentru a renunţa la orgolii atunci când lucrăm pentru oraş şi pentru cetăţenii acestui oraş !”, a declarat Radu Roca.

31 comentarii

  1. PARDA ILLAN Răspunde

    In Noroieni ??!! De ce nu in Calinesti Oas sau Stana ??!!

  2. ff Răspunde

    primar de 2 lei

  3. Avram Iancu Răspunde

    Ungurii ne distrug orasul !!
    Sa moara toti din Satu Mare

    • y Răspunde

      Portalsm, eu zic că pe individul ăsta lejer puteți să-l dați pe mâna știți voi cui. Mă refeream la Enătescu.

      • Avram Iancu Răspunde

        Ti se apropie moartea ? Esti printre ei ?
        As merge oricand sa vb cu Enatescu pentru simplul fapt ca e Roman.
        E clar ca sunt interese peste tot dar de la ultimele alegeri sunt chiar pe fata iar ungurii o fac doar in interesul lor.

        • y Răspunde

          Bine mă deșteptule! Dar să dorești moartea tuturora nu crezi că e cam deplasat?

          • Mihai

            Saracul Iancu nu-si da seama ca dupa ce postezi pe internet ca vrei moartea unor oameni dupa IP poti fi foarte usor si esti identificat cine esti. Poate fi dat in judecata in toata Europa si instigarea la ura etnica si la omor este caz penal. Deja este urmarit din oficiu.

          • Sulaghi

            Si daca are IP din Rusia ca sta precum un heker sub 3 proxyuri?
            Cum il mai prinzi Mihaitza?

    • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

      Apasa frana! Fii constructiv sau taci!!!! Sovinismul nu aduce inainte!

    • Norick Răspunde

      Mai bine ma-ta . Dar incet…. :-))))

      • matroz Răspunde

        @Norik:acum hotarasti tu cine moare si cine nu?Poti sa-l iei consultant pe consilierul Bertici…

        • Norick Răspunde

          @matroz : nu vrei sa faci un pas inainte ?? Stai intr-un loc ani de zile – mi se pare ciudat , dar sper ca esti fericit si asa…. ,-)

          • matroz

            @Norik:adica sa injur si sa blestem pe toti habaucii,zicand ca sunt mare comentator???Asta intelegi tu un pas inainte?Daca vrei il injur si eu pe Berici sau Bertici .Iti foloseste la ceva?

          • Norick

            Daca concluzia asta ti-ai tras , de mine poti injura pana la Craciun. Dar nu asta era esenta… 😉

    • alex Răspunde

      Ce tot scrii acolo?????

  4. Sulaghi Răspunde

    Cand deja incep lucrarile la centura si s-ar putea face acolo noi gasim terenuri in padure.
    Are si Tarr ceva teren pe centura, faci jumi-juma cu el sau ti-ai gasit al “prieten”?

  5. Tarrbeton Răspunde

    Sala polivalenta, muzeu reparat de Ungaria, zile Partium ungurești, hotel unguresc, restaurante ungurești, tren de mare viteza unguresc, scoli ungurești, primar hortist.
    Ce alte proiecte de spălare a banilor mai pot născoci acești vânduți ai sorții?
    Centrul istoric e gata sa se auto-dărâme și noi vrem sală polivalenta pentru nyme, in vecini cu nyme, inventata de nyme.
    Vrem echipa de fotbal a lu’ nyme, cu jucătorii lui nyme pentru nyme public.
    In loc sa curățăm orașul de șobolani, proxeneți, hoți de absolut orice, curve jenante ce-și duc traiul in plin centru fără ca nimeni sa nu-i deranjeze noi ne ocupam de proiectele lui pește.
    Reparați dom-le Corso-ul ca e plin de cratere și de gunoaiele lui Bud, are asta hotel și buda in fața lui.
    Reabilitați măcar estetic acoperișurile și tencuiala clădirilor ce dau sa se surpe iar țiglele să-și ia avânt la prima furtuna, sa nu mai vorbim de balconul proptit de pe Corso și hornurile caselor vechi cântărind sute de kilograme gata sa plonjeze in capul trecătorilor buimaci de atâta minciuna feisbucologica.
    Fie-vă mila de noi cei normali, de bănuții noștri dați cu grija atunci când plătim dările cele multe și uitați-vă uneori in jurul vostru iar dacă ceva pare ca trebuie reparat Faceți-o fără ezitare ca ne prinde încă o primăvara centrală riscanta la tot pasul.

    • Avram Iancu Răspunde

      Bravo !!

    • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

      Bina am ajuns daca statul vecin trebuie sa ne sustina iar la noi de aproape 30 de rosii ne tot “ajuta” si “sustin” din capitala. A dovedit un cetatean autohton din judet ce poate face dintr-o cladire istorica. Cata sustinere au obtinut de la stat colegiile nationale din municipiu fata de scolile si liceele altor etnii care s-au folosit de proiecte de finantare a tarilor invecinate sau din tara mama a limbii in care se preda!
      Haideti sa ne uitam un cativa kilometri in vest si un pic mai catre nord-vest unde sunt tari cu care in januarie 1990 eram la niveluri similare si acuma daca facem comparatia ubnde suntem? Credeti ca ura catre alte etnii va duce mai departe? Cum va simtiti cand in occident suntem cunoscuti ca hoti sau interlopi?
      Reprezentatii judetului in parlament indiferent de etnie ar trebui sa lupte cu forte comune ca municipiul si judetul sa fie reabilitat si sa se dezvolte in mod corespunzaor cerintelor cetatenilor!!!!!

  6. Mihai Răspunde

    Oameni buni, o sala polivalenta se construieste pentru 100 de ani nu pentru urmatoarele alegeri.
    O sala Polivalenta adevarata presupune si baze de antrenament aferente si o infrastructura si parcare pe masura.
    Are zona stadionului Unio cateva mii de locuri de parcare ? Vor putea sa intre pe stradutele din zona hai sa fiu optimitst in anul 2050, 10 mii de oameni intr-o jumatate de ora ? Pai nu se poate organiza nici o expozitie canina ca n-ai loc de parcare.
    Daca tot ne va pica din cer pe gratis stadionul, cum nu a facut-o in ultimii 28 de ani , cu minime cheltuieli ar putea fi reamenajat ca baza sportiva, fotbal, atletism etc. pentru parte sudica a orasului, in nord pot fi dezvoltate pentru sport Dinamo si Olimpia, malul strandului.
    Totusi zona Noroieni are perspective cu mult mai bune de dezvoltare si va fi aproape de centura orasului clar ca are acces mai bun si e spatiu mai mult pt. extindere indiferent de samsariii imobiliari.

    • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

      Cei adevarat e adevarat!!!!

    • Unu' Răspunde

      Șșșșșhhhh
      Să nu mai scrii nimic, că imediat sar pe tine șovinii că-i ții parte primarului, deci prin urmare, ești ungur împuțit și toate alea …
      Trist că la noi totul se pune în cârca etniei și ne mirăm că suntem unde suntem și celelalte orașe din jur se dezvoltă dar noi batem pasul pe loc de 30 de ani …

    • Miclosh Răspunde

      Vezi ca bati campii mai, conlocuitorule. de unde stii tu ca sala va avea 10 000 de locuri? Cand crezi ca umple Satmarul o sala de 10 000 de locuri? O data la 10 ani? Prea ajunge o sala cu 3 sau 4 mii de locuri ceea ce insemna ca o parcare de cateva sute de masini e suficienta. Si unde ai vazut tu expozitie canina in sala polivalenta? Nu mai vorbi pe nas ca este loc la unio pentru tot ce trebuie, nu te mai da tu mare proiectant mai papagalule, bine? Lasa centura orasului pentru fetele de pe Horia, ca si gura lor trebe sa manca ceva

      • Unu' Răspunde

        Bă, ce virulentă ești …
        Stai liniștită, are mă-ta loc de muncă asigurat, nu te panica … Nu-i strică nimeni șusta cu centura, relax …

      • Mihai Răspunde

        Cele 6 randuri scrise de tine sunt extrem de impresionante din partea unui parvenit nescolit. Ai perceput aproape 10 % din mesaj. Da , cred ca satmarul, de exemplu de zilele orasului umple o polivalenta cu 10000 de persoane la anumite evenimente. Daca ai avea o mica experienta ai stii.Stii cati au fost cei mai multi spectatori la meciurile Olimpia? La un eveniment major nu participa numai satmareni. Dar nu prea inteleg ce te deranjeaza, tu stii? Expozitia canina nu am vazut-o in polivalenta ci la stadionul Unio unde de fiecare data a fost dezastru. Te informez ca primele au fost la strand , in anii 1990, apoi in alte locatii. Tu nu prea ai de unde sa stii. Trist ca conlocuiesc cu tine.

  7. y Răspunde

    Tot am scris dar văd că trebuie să repet. Orașul ăsta se conduce din inerție, din improvizație în improvizație și din greșeală în greșeală. De ce nu merge primașul nostru în vizită la primarul din Oradea să ia niște lecții? Până acum ne depășea Clujul, am zis treacă de la mine doar Boc e pimar. Dar acum ne dă clasă clar și Oradea și Baia Mare. Proiecte vrea boborul nu lucrări de întreținere și dezvoltare gen asfaltări de străzi. Alea oricum trebuie făcute. Dar eu nu văd viziune. Iar asta cu sala polivalentă să mă scuze cel de sus dar întreb și eu, cine are terenuri/interese pe acolo? Și de ce nu se dezvoltă aquaparkul de acolo? Pentru că totul este praf, nema servicii, hoteluri și restaurante, spații pentru recreere, asta ar trebui făcut acolo. Și eventual dotări pentru sport dar nu în primul rând. Dacă vrem clienți. Sala polivalentă trebuia făcută între cele 2 poduri nu un mall care poate după 5-10 ani se închide.

    • Unu' Răspunde

      La cum arată și la ce servicii oferă “aquaparcul” Aquastar, pare făcut doar în dorul lelii, așa să fie, ca să nu se facă unul mai mare în zonă, să fie asigurat fluxul turiștilor către aquaparcurile din vecini, care aquaparcuri, să fiu bine înțeles, sunt făcute ca la carte!
      Altfel nu-mi explic lipsa de interes a investitorilor în a diversifica oferta din aquaparc! Iarna copii nu au un tobogan, un loc unde să se joace, iar tot anul, unul din bazine este ocupat cu lecțiile de înot! Comparativ cu cel din Nyiregyhaza noi suntem mult sub nivelul lor, cu toate că avem potențial uriaș!
      Avem la dispoziție doar 2 bazine acoperite, unul mai mare, împărțit în mai multe zone și cel de copii! Eu zic că se poate mult mai bine!
      Și la ștrandul veci s-a promis transformarea lui într-un aquaparc deschis tot anul și au trecut ceva ani și avem ciuciu!
      Deci …

    • cârcotaş Răspunde

      @y ai dreptate,între cele două poduri trebuia făcuă sala polivalentă chiar şi fără parcare imensă.Şi în Cluj merg la evenimente cu taxiul.Nici acea sală nu are nu ştiu ce parcare,nici stadionul n-are.Apoi o asemenea sală găzduieşte şi evenimente culturale nu numai sportive,trebuia să fie centrală.Un atare edificiu este de interes public,dar s-a preferat interesele unui ,,investitor” care ne-a făcut sens giratoriu.Uşor suntem de cumpărat.

  8. un bou Răspunde

    sala polivalenta ne trebuie d-le primar si inca din robinete curge apa prin azbociment !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    “Datorită faptului că azbestul este cancerigen și foarte periculos pentru sănătate, începând cu anii 1980, multe țări dezvoltate au început să interzică produsele din azbest, inclusiv azbocimentul. Boala provocată de fibrele de azbest se numește azbestoză.”

    voi astia destepti acolo sus sunteti constienti ca omorati oameni din neglijenta?????????????

    • Mihai Răspunde

      Boule, azbeztoza este o pneumoconioză cu caracter profesional, care apare în urma inhalării îndelungate a particulelor fine de azbest de o anumita marime. A fost intilnit de exemplu la muncitorii care timp de 2-3 decenii au instalat acoperisuri din panouri de azbociment. In viata cotidiana nu are nici o relevanta chiar daca avem conducte de apa di azbest acestea nu ajung in plaman. Mai informeaza-te. Ce legatura are cu acest subiect ?

  9. alex Răspunde

    langa Aquastar,sau in apropiere normal e a zona buna,in afara orasului….cand e un concert nu deranjeaza pe nimeni,asta e pozitiv,ce e negativ ca trebuie sa cumpere terenul…..asa ca ramane vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.