Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

S-a terminat cu ,,statul la pândă”. Fără radare ascunse după tufe, în mașini neinscripționate

Comisia juridică a Senatului a dat raport favorabil, marţi, iniţiativei legislative prin care se propune ca radarele să se instaleze exlusiv pe autovehiculele care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere, scrie Ziarul Financiar.

„Atât prin cadrul normativ (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice), cât şi prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor poliţiei rutiere nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite şi din dorinţa de a acorda lucrătorului de poliţie demnitatea şi respectului cuvenit ca reprezentant al legii, propunem următoarele modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: constatarea contravenţiilor şi aplicare sancţiunilor să se facă direct de către poliţistul rutier, respectiv poliţistul de frontieră, care sunt obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive”, se arată în expunerea de motive.

De asemenea, potrivit documentului citat, dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere.

Sursa – zf.ro

22 comentarii

  1. vasile Răspunde

    oricum politia rutiera practica panda , in loc sa previna ei isi fac norma la amenzi…

  2. Claudia Răspunde

    Corect zici…. Niste jegosi, politia egal anaf egal hoti in uniforma statului.
    Rusine

  3. Garuboz Răspunde

    Mai oameni buni eu nu sunt politai dar sunt sofer amatotor ,am condus aprox.100.000km .Circul zilnic si vad cat de ibecili si iresponsabili sant destui de multi soferi .Daca ati citit presa ,sabata si duminica au fost parca 3 morti in accidente rutiere .Nu credeti ca sant enorm de multe victime pe sosele in special din cauza vitezei?Eu personal cred ca acet proiect de lege (daca va fi votat)este o porcarie,ar tebui mult mai drasnic vanati vitezomanii iresponsabili.

    • peste Răspunde

      Evident ca ai dreptate, insa ce sa priceapa romanasul de rand…? El sa poata merge cu 130 in localitate, ca se grabeste…

  4. Cheval Răspunde

    Ei, sunt interese mari aici… MAI scoate bani de unde poate, iar MAI e un factor major de presiune in Parlament. Zic ca acest proiect de modificare a OUG 195 are slabe sanse sa treaca, atata vreme cat M-me Dan Carmen auf Videle are telefon care suna direct la Ms. Dragnea von Teleorman si toti trepadusii din Le Parlament voteaza cum gajaie el. Asa merg treburile.
    Cata vreme IGPR (si deci si IPJ) scoate bani la stat, greu va fi sa ii faca cineva sa respecte Constitutia. Ca despre asta e vorba, tovarasi. Amendeaza-ma, dar nu ma pandi, ba!

  5. Cheval Răspunde

    Apropo, ce treaba are politistul de frontiera cu viteza cu care circula un conducator auto (nu un autovehicul)?
    Si constatarea contraventiilor de natura rutiera (ce se circumscriu OUG 195) ce au cu politistul de frontiera?

    • y Răspunde

      N-ai fost la unguri în ultimii doi-trei ani? Acolo dacă vrea polițistul de la frontieră te poate verifica inclusiv și cu sonda. Așa e legea la ei.

      • Norick Răspunde

        Nu chiar , aici te contrazic. Deja nu mai au separat – doar politie , indiferent pe ce sector lucreaza si evident au toate drepturile. Deja si pe masini doar inscriptia “politie”(rendőrség) apare.
        Dar , la noi totul functioneaza ” altfel” … 😉 Te opeste si cei de la locale , dar habar nu au de regulile de circulatie …. ,-)

      • M Răspunde

        In Ungaria nu exista politie de frontiera, acolo sunt tot politisti!

    • Avut Răspunde

      daca ai citit motivarea pentru proectul de OUG, ai vazut ca nu vorbeste de politisti de frontiera pentru radare, ci pentru constatarea de contraventii la codul rutier. Unde el, politistul de frontiera e competent in punctele de trecere a frontierei 😉

  6. Jackie Kocsan Răspunde

    Interesant ca nu deranjeaza pe nimeni faptul ca NU AVEM AUTOSTRAZI! Banii au fost furati, asta nu e o problema asai?… Din lipsa autostrazilor avem atatia accidente. La asta nu v-ati gandit?

    • Avut Răspunde

      Si unde avem autostrazi si se circula cu 180-200 km/h, acolo cine e de vina?

    • Unu' Răspunde

      Tocmai că nu avem autostrăzi, nu trebuie circulat cu viteza de autostradă, uneori chiar în localități!
      Nici eu n-am avion, deci nu zbor!

  7. Garuboz Răspunde

    Toata lumea este proasta numa limbricu avorton este destept!

  8. Zece Răspunde

    Asta cu panda trebuia scoasă de mult!nu stai ascuns la iesiri sau intrări in localități!daca tot vrei sa previi si nu sa dai amenzi la norma atunci stai in centru localităților, ca acolo e mișcarea mai mare!

  9. Ervin Răspunde

    Pedeapsa dura pentru cei ce nu respecta regulile de circulatie.

  10. figaro Răspunde

    Eterna poveste, articolul zice una si noi batem campii cu gratie pe aici. Foarte bine ca se doreste sa nu ii mai lase cu masini neinscriptionate. E o modificare laudabila a legii.

    • Unu' Răspunde

      Și în alte state europene (Austria și Germania sigur, am văzut eu, nu știu celelalte …) se practică pânda din mașini neinscripționate, cu mult succes! Dar e una când ai prevenție și aplici din când în când și metoda pescuitului la copcă, și e alta când te bazezi doar pe amendarea vitezomanilor!
      Lipsa infrastructurii rutiere adecvate NU este un motiv să o calci ca nebunu’ de parcă ai fi sinur pe lume! Dacă am face toți așa, ar fi dezastru!

  11. Anonim Răspunde

    A intrat în vigoare legea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.