Ultima actualizare: azi, 20:52
Locale

FOTO. Sătmarul, reprezentat la Festivalul de Turism din Polonia

În perioada 1-4 februarie la Poznań în Polonia a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Turism „Na Szage” („Pe scurtătură”). Cum județul Satu Mare are o stânsă legătură cu polonezii iubitori de drumeții prin România, folkistul sătmărean George Negrea din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Cultruii Tradiționale, și Ardealean Adrian, secretarul Asociației iubitorilor de automobile Dacia, „Drum Bun” România, au participat la acest eveniment, făcând o prezentare a potențialul turistic din județului nostru.

Evenimentul s-a desfășurat în mediul universitar din Poznań, sub patronajul rectorului Academiei de Educație Fizică și Sport și găzduit de aula Academiei. La ediția din acest an s-a pus accentul pe România, pe valorile ei turistice și naturale, dar și pe tradiții și cultură.

Programul românesc a cuprins mai multe elemente printre care și prezentarea „Întâlnirii Drum Bun, a pasionaților de automobile Dacia” ce se desfășoară la Satu Mare de 5 ani, organizată de cluburile DRUM BUN – România și Polonia și susținută de Consiliul Județean Satu Mare.

De asemenea Mihai Sowa, președintele clubului Drum Bun împreună cu Mihai Torz au prezentat proiectrul caravanei automobilistice „Go Romania” ( Turul României) ce s-a desfășurat în anul 2017. Nu au lipsit din cadrul prezentării șici cărțile autorilor sătmăreni: Felician Pop, Robert Laszlo, Bogdan Crivăț precum și revizta de cultură a Centrului de Creație Satu Mare, „Cronograf”.

Un alt element foarte apreciat al târgului a fost concertul susținut de folkistul sătmărean George Negrea, în închiderea Festivalului.

Festivalul „Na Szage” este o întâlnire a oamenilor care iubesc drumețiile și a tuturor celor cărora le sunt apropiate frumusețile naturii, dorința de cunoaștere a unor culturi străine, spiritul de aventură. Scopul principal al Festivalului este promovarea ideii de comunicare a experiențelor de călătorie într-un mod cât mai atrăgător și mai interesant.

La acest festival au participat peste 500 de persoane majoritatea fiind atrași de țara noastră.

5 comentarii

 1. pricop Răspunde

  foarte frumos trei pliante si doua carti astea is reprezentative pentru satu mare pentru turism

  • abc Răspunde

   Ai uitat de tralala. Dar totuși ce să prezinte despre kkt-ul ăsta de județ? Eventual drumurile din județ catastrofale? Servicii? Infrastructură? Hotel Dacia? Drept vorbind polonezii sigur-sigur nu au așa ceva. S-au plimbat și băieții ăștia doi ca să se afle în treabă.

 2. satmarean Răspunde

  Dar cine a hotărât că doar acele cărți și doar acei autori trebuie prezentați???!!!

 3. Ionela Boicsuk Răspunde

  Daca consiliului județean nu a onorat invitatia…

 4. IOANA Răspunde

  DI CE SA VINA AICI ?????… CE SA VADA ?????? RUINE ?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.