Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Suporterii reînvie Olimpia. Din nou de la zero!

”Suporter Club Olimpia 1921 Satu Mare” este noul club de fotbal al sătmărenilor care se dorește a fi înființat la Satu Mare pentru ca fenomenul fotbalistic să continue.

Voluntarii olimpiști, susținători ai echipei de fotbal Olimpia, intenționează înființarea noului club de fotbal și transmit sătmărenilor mesajul de a se alătura acestui grup de inițiativă pentru că, potrivit sloganului lor, ”Olimpia suntem noi”.

Mesajul Voluntarilor Olimpiști:

”Pentru a nu își face unii propriile scenarii legat de ceea ce ne propunem, vă vom prezenta principalele idei care au stat la baza deciziei de a înființa noul club. Având în vedere desfășurarea evenimentelor din ultima vreme, depunctarea, perspectiva excluderii din campionat și inevitabila desființare a clubului am luat în calcul posibilitățile de continuare a activității fotbalistice sub sigla Olimpia.

Pentru că semnalele dinspre cei ce ar fi putut, cu bani publici bineînțeles, să reînvie clubul erau neclare, de asemenea unele afirmații făcute de apropiați ai acestora în mediul virtual, afirmații în care noi, #VoluntariOlimpiști, eram priviți ca un obstacol în reînființarea Olimpiei, am decis să ne gândim serios la înființarea unui club de fotbal care să poarte acest nume.

După consultări cu persoane familiarizate cu fenomenul fotbalistic din eșaloanele inferioare am ajuns la concluzia că în primul an putem asigura activitatea clubului în liga a-5-a fără mari probleme. Din cotizațiile noastre plus ale celor apropiați nouă avem posibilitatea acoperirii cheltuielilor pentru Liga a-5-a. Cu un lot format în primul an din amatori și jucători aflați la finalul junioratului putem porni la drum. Dorim să contactăm administratorii stadionului Olimpia pentru a putea disputa meciurile de acasă pe acest stadion. Gratuit sau contra-cost, asta rămâne de văzut. În timpul primului sezon ne propunem să identificăm surse de finanțare mai serioase care să asigure un buget necesar promovării în liga a 3-a, buget nu foarte greu de atins dar care momentan este peste posibilitățile financiare ale voluntarilor. Am identificat câteva afaceri conexe care să aducă bani clubului, ne vom concentra pe atragerea membrilor cotizanti cu un sistem de carduri asemănător celui de la Poli Timișoara și nu în ultimul rând vom căuta sponsori dispuși să își asocieze numele cu cel al clubului nostru.

Știm că numele de Olimpia a fost șifonat copios în ultimii ani însă suntem siguri că dacă vom dovedi seriozitate, așa cum au făcut și alții în alte orașe, vom convinge destui sponsori să ni se alăture.

Suntem conștienți că începând cu liga a 3-a cheltuielile vor crește. Aici vom încerca depunerea de proiecte la Consiliul Local și cel Județean, proiecte punctuale bazate pe transparență și seriozitate. Dar nu vom forța niciodată promovarea fără garanția fondurilor necesare desfășurării activității.

Teoretic totul sună bine dar fără eforturi nu vom reuși. Trebuie să fim atenți să drămuim fiecare bănuț pentru a nu pune în pericol din nou numele de Olimpia. Pentru aceasta am decis ca în cadrul noului club să fie remunerați exclusiv jucătorii si staff-ul tehnic, bineînțeles la nivelul fiecărei ligi în care vom activa.

Așteptăm alături de noi toți sătmărenii care sunt dispuși să se gândească la ce pot face ei pentru Olimpia și nu la ce poate face Olimpia pentru ei. Pe scurt acesta este planul. La treabă! #OlimpiaSuntemNoi”.

9 comentarii

  1. PARDA ILLAN Răspunde

    Fara finantator serios nu v-a tine povestea !!

  2. y Răspunde

    Teoretic suna frumos și în 2010 doar că Dracul adică politicul plus niște oportuniști/habarniști/fripturiști și-au băgat coada. Succes!

  3. Radu Răspunde

    Un proiect ce suna promitator. Suporterii Olimpiei ar trebui sa ia exemplul celorlate echipe de traditie care au repornit din ultima liga si sa se inspire de la suporterii galateni, constanteni, ploiesteni etc care odata ce au repus pe picioare structura fotbalistica au facut toate demersurile pentru a-si recupera palmaresul si istoria.
    Defunctul club ”Olimpia2010” nu a fost niciodata Olimpia Satu Mare (clubul infiintat in 1921) neavand nici o legatura de palmares cu fostul club fanion. Intr-un oras serios, cu mentalitate sanatoasa, suporterii n-ar fi acceptat niciodata o clona (vedeti ce s-a intamplat la Galati ori Ploiesti).
    Trebuie repornit din ultima liga, recuperat palmaresul (care sta ascuns intr-un sertar) de la Beniamin Kira (sau cine l-o detine) si reinviat club fanion FC Olimpia Satu Mare (anul intemeierii 1921). Clone ”2010”, ”2018” n-au ce sa caute in fenomenul fotbalistic romanesc.

  4. Sorin Răspunde

    Corect este să știți în primul rând juridic cum stă problema, cât “costă” denumirea, palmaresul și ce o mai fi!
    Poate visul sătmărenilor de a avea o echipă fie și în liga 5-a la care să joace doar fotbaliști născuți și crescuți în județul nostru!
    Este viabilă o variantă de cumpărare acțiuni transparente nominale la noua societate?
    Mult succes!

    • matroz Răspunde

      Cred ca recuperarea palmaresului si a denumirii se va face pe bani grei!Sau se renunta la palmares-sa si-l puna in brate Beny Kira-se recupereaza cat se poate din denumire si cu D-zeu inainte!Si daca nu ,ce se intampla???
      Sunt iubitori de footbal si magistrati sau fosti,care pot ajuta voluntar!De ce ce nu s-ar administra stadionul,asa cum este,pentru moment de catre primarie in folosul Olimpiei nou infiintate si a CSM-ului?
      Distrugerea sau abandonarea simbolurilor acceptate nu poate fi taxata juridic?

  5. OLIgofrenilor Răspunde

    Daca vreti echipa de fotbal puneti voi banii si cand echipa va face rezultate va scoateti banii, ce spuneti de asta? Banii de la Consiliul Judetean si Consiliul Local n-au ce sa caute pe mana unor neica nimeni care nu prezinta nici o garantie. Nu mai suntem de acord sa se arunce banii publici pe proiecte falimentare!

    • matroz Răspunde

      @oli….Sigur ca banii publici nu pot fi dati pe mana oricui!Numai ca din pacate Primaria si Consiliul judetean a dat spre administrare fondurile financiare persoanelor alese de EI-si nu de noi!!!Ti-se pare cunoscut?

      • OLI... Răspunde

        Parerea mea este ca banii de la bugetul local nu trebuie sa mearga la fotbal. Administratia publica trebuie sa se ingrijeasca sa existe baze sportive si conditii bune pentru desfasurarea competitiilor, stadioane, sali de sport, bazine de inot, patinoare si alte baze sportive civilizate si suficiente pe care sa le puna la dispozitia cui vrea sa faca sport. In rest, fiecare sa fuga pe banii lui.

    • Ardelean Răspunde

      Pai tocmai banii de la buget ii mana in lupta pe microbistii astia, le surade ideea parteneriatului public-privat. Ca peste trei patru ani sa inceapa din nou acceasi poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.