Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Spărgători arestați. Acționau la Botoșani și Satu Mare

Cei şase suspecţi reţinuţi de poliţişti în urma percheziţiilor ce au avut loc în municipiile Botoșani și Satu Mare au fost arestaţi preventiv, în baza unei decizii a Judecătoriei Botoşani, sub acuzaţiile de furt calificat, tentativă la furt calificat şi tăinuire, scrie Monitorul de Botoșani.

Măsura a fost dispusă vineri de Judecătoria Botoşani, în baza probatoriului administrat de anchetatori, care au demonstrat că suspecţii, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, ar fi fost implicaţi în mai multe spargeri comise în municipiul Botoşani și Satu Mare în perioada septembrie 2017-ianuarie 2018. Poliţiştii susţin că cei şase ar fi pătruns prin efracţie în mai multe locuinţe, societăţi comerciale şi cabinete medicale de unde au furat mai multe bunuri, prejudiciul fiind estimat la 20.000 de lei.

Gaşca de hoţi a fost anihilată joi, când poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor SAS şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor limitrofe, şi una în municipiul Satu Mare, operaţiunea derulându-se sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor aparatură electronică (telefoane mobile, laptop-uri) înscrisuri şi sume de bani, iar în urma descinderilor opt persoane au fost conduse la audieri. Anchetatorii spun că vor continua cercetările încercând să documenteze întreaga activitate infracţională a suspecților.

Sursa – monitorulbt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.