Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Un important investitor din Germania vrea să vină la Satu Mare. Ce neclarități are

Un important investitor din Germania este interesat să deschidă o unitate de producție în municipiul Satu Mare, însă are unele neclarități în privința modificărilor Codului Fiscal care apasă tot mai mult pe agenții economici. Informația a fost făcută publică de viceprimarul  Adrian Albu, care însă nu a dorit să dezvăluie numele investitorului.

“Suntem în discuţii la nivelul primăriei cu un investitor important din Germania care se gândeşte în acest moment să vină în Satu Mare, pentru că în România vrea să vină. Vrem să-l convingem să vină în Satu Mare. I-am dat toate explicaţiile legate de aceste aspecte. În afară de ce putem noi să facem, i-am dat şi explicaţiile legate de legislaţia naţională în domeniul fiscal şi au fost extrem de miraţi când au văzut aceste modificări. Au întrebat: de ce? Păi nu ştim să spunem de ce. E un semn de întrebare, dar acum se vor vedea urmările. Noi, PNL, nu vrem tragem foloase din această bâlbâială, dar din păcate vor trage ponoase foarte mulţi oameni şi din păcate şi multe firme. Iar de aici şi până la a împinge firmele care nu stau foarte bine spre groapa falimentului sau a iinsolvenţei, nu este decât un pas”, a declarat Albu.

Potrivit acestuia, efectele modificărilor legilor fiscale se va vedea de abia acum, cele mai afectate fiind firmele care vor trebui să depună eforturi suplimentare pentru a păstra salariile.

“Se vor vedea efectele schimbării practicării în domeniul fiscal, şi anume trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Exista promisiunea că nu vor fi scăderi de salarii, dar se pare că sunt aproximativ 2 milioane de angajaţi în România care nu îşi vor putea păstra salariile decât cu costuri suplimentare. Angajatorii privaţi vor fi obligaţi să se suporte, dacă pot, se va vedea. Din păcate s-a dovedit că noi, PNL, am avut dreptate, modificarea legi, a Codului Fiscal nu a fost corect făcută. Am întrebat de câte ori am avut ocatia: DE ce se întâmplă acest lucru? Nu a dat nimeni niciun fel de explicaţie raţională, din partea Guvernului, a alianţei de la guvernare. Care este logica şi raţiunea acestei mutări?”, a mai spus Albu.

16 comentarii

  1. ciprian Răspunde

    Exact ce spuneam…ascultam si traim din iluziile si promisiunile alesilor nostrii neputinciosi

  2. Norick Răspunde

    Fara denumirea mega-firmei cica din Germania stirea asta e fix-pix.. ☺️ ? ?

    • Sorik Răspunde

      Fix-pix din HU era mult mai bine!

    • matroz Răspunde

      @Norik:si eu cred ca Albu bate campii,ca de fiecare data cand e vorba de economie!Saracu neamt ,s-a trezit acum o luna ca vrea audienta la marele vice!Hai sa fim seriosi.E ca si cu si eu as spune ca i-am ramas dator Albului cu ultimul sprit baut alaltaieri impreuna,el in Satu Mare eu in Nyrbator!

      • Norick Răspunde

        @matroz : sau poate o mini fabrica de chibrite din Baden Württemberg cu 5 muncitori necalificate a cerut oferta de pret din Parc Sud…. :-)))
        Seara faina sa ai ,-)

        • Norick Răspunde

          necalificaţi …. scz. :-))

        • matroz Răspunde

          @Norik:tipul e tare.Nu ca mi-am programat,dar am fost la o inmormantare astazi!Si domnia sa participant,o buna parte s-a invartit printre masini gesticuland haotic la telefon,iar restul se invartea ca un titirez pe langa o mandra cu zambete suave!Banuiesc ca din cauza frigului!Nu ,omul e asocial complet!!!

          • Norick

            @matroz :decat la inmormantari, mai bine la chefuri sa participi amice. Sper sa nu fie din familie..
            Cat despre domnu’ politician, eu nu-l cunosc doar din ziar – dar si asa e muuult…. ☺️ ?

  3. Visu Răspunde

    O petarda alba

  4. GB Răspunde

    Sefilor neseriosi
    De la stat sau din privat,
    Ce opreau banii de pensii
    Le sta-n gat ca nu mai pot.

    La salar tot angajatul
    Vede cat a cotizat
    Si de-i lipsa CAS-ul
    Seful promt e “gratulat”.

  5. cârcotaş Răspunde

    Poate că am crede ceva dacă n-ar fi trâmbiţate de Albu care amestecă o presupusă intenţie cu critica codului fiscal,deci politică avem aici.Adică ce-l derutează pe investitor?Că plătesc angajaţii toate dările?Că se impozitează pe cifra de afaceri sau pe profit?Până nu-l interesează că sătmărenii sunt mari meseriaşi…nimic spectaculos.Crede Albu că gata ,se va renunţa la ,,ţopăiala fiscală” doar pentru a ne satisface el curiozitatea?Albule eşti tare!Nu ne spune,ţine-o pentru tine.

    • Bogu Răspunde

      Comentariul d-nului “Harap” Albu e irelevant din punct de vedere politic, de altfel e tipic nivelului din Romania, unul sub mediocru. Tipic comentariu ce au facut altii gresit dar nici o precizare cu privire la ce fac ei. Comentariul este insa valabil economic din prisma sigurantei legislative si fiscale in demararea unei investitii. Aici ii dau dreptate. Orice investitor va cauta profitul, va face un Cash flow, dar trebuie sa aiba la baza o legislatie clara si fara schimbari de la un guvern la altul. Romania va pierde foarte mult in credibliate si siguranta economica.

  6. Viorel Răspunde

    Topaiala fiscala are un scop dublu:
    – se poate spune ca salariul brut a crescut cu 20-25% ( netul insa fix pix- zero barat). Dar suna bine pt prostii care cred in povesti
    – s-au luat bani seriosi de la consiliile locale (impozite) care acum intra in vistieria statului, de unde guvernul va imparti ciolanul in mod discretionar: primarii care danseaza la ritm si fac joc de glezne vor primi bani, iar cei din opozitie: sa se descurce singuri sau sa se inroleze alaturi de cei de la putere.
    Contribuitorii net pierd (hai ca prea s-a dezvoltat Clujul, Sibiul, Timisoara chiar si Iasiul), contribuitorii cu minus rad si castiga.
    Simpla explicatie.

  7. Sătmăreanul Răspunde

    Voi PNL si ceilalti escroci plingeti pentru birocrati ,dar cu muncitorii de la privati nu se ocupă nimeni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.