Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

VIDEO. Reuniunea oşenilor la Satu Mare. Danţu` din groapa lui Gyuszi

Reuniunea oşenilor la Satu Mare. Sătmărenii care au trecut astăzi prin centrul  oraşului au putut avea surpriza să vadă zeci de oşeni îmbrăcaţi în straie populare care dansau în pasajul pietonal Corneliu Coposu.

Reuniunea oşenilor a început a Catedrala Ortodoxă din Satu Mare, unde a fost oficiat un serviciu religios, după care oşenii, îmbrăcați în straie populare, cei prezenți au pornit spre groapa lui Gyuszi, unde au au arătat că nu şi-au uitat danţurile străvechi.

Evenimentul s-a încheiat la o sală din oraş, unde a fost organizat Balul Oşenilor.

22 comentarii

  1. Mae Răspunde

    O în toată ziua sa fie oșeni în centrul orașului sa fugă cîtiva ungurii din sm !

    • Norick Răspunde

      Mai bine du-te la scoala si invata inca putin analfabetule…. 😉

      • mae Răspunde

        kcrion ,,,ce nu am scris bine ungurii ?

        • Norick Răspunde

          Ma bucur totusi , ca ai macar glume in program, care ma distreaza… :-))) Felicitari ,-)

          • Norick

            P:S. nici literele in invers nu ti-o iesit bine…. :-)))))

        • y Răspunde

          @mae. Textul tău și goggle translate refuză să traducă.
          Semnat – un ungur sătmărean

          • Mae

            Bă Atîta am băut bag piciorul ca trebuie să-mi revin ,scuze kricon ,și Y și bill gates mo șters de la prieteni no !

      • matroz Răspunde

        @norik:cine te-a provocat?Vezi ca ungurii nu sunt toti intelepti?Incepusem sa capat putin respect,dar cand te vad cum reactionezi……

        • Norick Răspunde

          Salut @matroz : vorbeste te rog cu concetateanul tau , sa respecte macar lb. romana – cateodata si eu am probleme , dar asta e chiar a ramas corigent din gramatica – inainte de a jigni pe altii.
          In rest nu am nimik , chiar e si timpul frumos , e soare afara – n-am de ce sa fiu suparat. ,-)
          O zi faina… 😉

          • matroz

            @Norik:si tu esti concetateanul meu-daca vrei explicatii pot oferi!Nu era vorba despre asta si tu stii bine!Nu stiu cum suparare ,dar se simt jigniti doar ungurii! O fi vreun fenomen ce nu-l inteleg.Mai studiez zilele astea,daca-mi aprobi.Vad ca fara aprobarea ta nu se face nimic in Satmar!

          • Norick

            Nu stiu de ce vb asa @matroz, dar precis ai o teorie bine gandita pentru orice eventualitate. ☺️ ?
            Eu am una buna: daca nu-l tragi coada leului, nu vei fi muscat… ☺️ ? ?

  2. Mae Răspunde

    Bravo lucuț

  3. Vajk Răspunde

    Foarte frumoase costume și dans ,bravo că va păstrați tradiția ,dar nu va strica o leacă de bun-simț și civilizație daca tot ați venit la oraș .ca oameni și comportament aduceți a haita .

    • comentator Răspunde

      @De la cine să te aștepți? Și-au făcut ditamai palatele cu lift, inox, termopane, cucurigu și leu sculptat în marmură și tot stau în spate cu găinile. Sau ai uitat cum se circulă în august prin oraș? Dar după faza asta de ieri să mai spună careva că ungurul Gyuszi a făcut lucrare proastă! Uite că a rezistat la tropăieli! Dacă era făcut de Coica, ehe…….!

      • Osan Răspunde

        Prostia si invidia te caracterizeaza. Fraiere

        • Vajk Răspunde

          Ce invidie d-le Osan că voi nu aveți în cap numa fală și lauda și chici, nu ați adus nimic bun de pe afara de pe unde ați umblat ,asta nu-i invidie că o mai dansatat in groapa și țigani,și swabi și ucraineni și Codreni și Unguri dar nimeni nu sa comportat așa da na așa vi neamu si fajta.

        • comentator Răspunde

          @Osan. Poți să spui ce vrei că nu mă convingi. Atâta vreme cât la Certeze și în zonă se derulează de câțiva ani Daciada locală numită ”Cine are mai multe case, de preferat cât mai înalte și pline de kitsch” dar casa e goală și voi stați în spate într-o cameră cu găinile, atunci să fii sănătos. Nu înseamnă că gașca aia din poză are dreptate dacă face gălăgie în tot orașul. Dreptatea nu se măsoară în decibeli. Înseamnă doar că degeaba ați venit la oraș, umblați prin străinătățuri dar tot nu s-a lipit nimic de voi. Sunteți tot țărani care umblă cu djeepul ca și duduia de acum câteva zile a vrut să întoarcă pe podul Golescu. Normal, la voi așa se poartă!
          PS – Nu sunt eu invidios pe ăștia, am casa mea cu 5 camere cu curte (atenție și stau în ea!), 2 mașini și nu mă doare capul când e vorba de bani. Dar nici nu fac munca de jos cum faceți voi prin occident și nu strâng kkt-ul de pe urma neamțului sau francezului. Hai pa!

  4. y Răspunde

    Bă @Mae, dacă nu mai reziști la pălincă bea niște vin de Tokaj din partea mea. Numai Lucuț să nu afle.

  5. Mae Răspunde

    Circulă voci prin oaș ca are propunerii sa se candideze de primar pe sm ! și ca toți oșenii își iau flotantul pe sm ,ca să-l poată vota !!!,apoi vă văd eu ,și în loc de scrisul de limba maghiară o să-l schimbe în limba osenească ???

    • comentator Răspunde

      Du-te mă! Trebuie să depună declarație de avere! Plus că a conduce o primărie nu-i ca firma lui. Acolo trebuie vorbit frumos și mai trebuie să știi și niște legi că altfel trupa veselă din subordine una-două îți pregătește surprize! Plus că-i bolnav rău, asta dacă nu știai.

  6. Mae Răspunde

    Bine-nțeles Lucuț !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.