Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Criminalul din Satu Mare, ce și-a omorât părinții și bunica, vrea în libertate. Vineri, zi decisivă!

Răzvan Rentea, tânărul din Satu Mare ce și-a omorât părinți și bunica, vrea în libertate. Criminalul a fost trimis în judecată pentru triplul omor din satul Apa, însă acesta contestă arestul preventiv.

Contestația făcută de Răzvan Rentea pe data de 12 martie va fi discutată vineri, 16 martie, în ședința Tribunalului Satu Mare. Fiul lui Gheorghe și Niculina Rentea, doi dintre cei asasinați, a fost ridicat de polițiști în data de 28 noiembrie, la câteva momente după înmormântarea celor pe care i-a ucis. Ziua următoare, în data de 29 noiembrie, Rentea a fost dus în fața judecătorilor, aceștia decizând atunci ca suspectul să fie arestat preventiv.

Ce spun procurorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au explicat cu lux de amănunte care au fost momentele cheie ce au dus la punerea sub acuzare a lui Răzvan Rentea, în cazul triplei crime de la Apa.
”Potrivit procesului verbal de vizionare şi descriere a imaginilor video surprinse de către camerele video amplasate pe stâlpul de curent electric situat pe partea stânga a DN 19 F în dreptul Primăriei Apa, a rezultat, contrar susţinerilor inculpatul R. R. M., că acesta, la ora 19:00 s-a poziţionat în staţia de aşteptare din dreptul Primăriei Apa. După discuţia de 10 secunde de la ora 19:02 avută cu mama sa, în care aceasta l-a înştiinţat că trebuie să ajungă, se observă cum inculpatul R. R. M., agitat fiind, şterge succesiv cu un material textil, schimbătorul de viteze, volanul, mânerele şi faţa uşii stânga faţă precum şi grila bordului.
Pe tot parcursul aşteptării, se observă starea de agitaţie accentuată a inculpatului R. R. M., precum şi momentul în care acesta ia cu mâna stângă din dreptul portierei stângi a maşinii, un obiect care seamănă cu un topor, pe care-l analizează şi-l aşează pe podul pedalier. Aceleaşi imagini îl prezintă pe inculpatul R. R. M. cum la ora 19:08, înainte de sosirea mamei sale, îşi face semnul crucii. La ora 19:14, victima R. N. M. a urcat în maşina la volanul căreia se afla fiul său, inculpatul R. R. M.
Cu toate că i-au fost prezentate aceste imagini, inculpatul R. R. M. a susţinut timp de o lună de zile, atât în faţa anchetatorilor şi a judecătorilor, dar şi în prezenţa surorii sale şi a altor cunoştinţe, că el a plecat din localitatea Apa, jud. S- M în jurul orei 17:00-18:00 şi în mod cert nu el a fost cel care a aşteptat-o pe mama sa în staţia de autobus”, se arată în rechizitoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.