Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

CRITBIZ, lansat la Satu Mare. Finanţări de 40.000 de euro pentru start-up-uri

Programul CRITBIZ a fost lansat astăzi la Satu Mare de către primarul Kereskenyi Gabor şi fondatorul Asociaţiei Grupul Pont, Farkas Andras.

programul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18-64 de ani aflate în oraşele de reşedinţă din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare care doresc să își înființeze afaceri în domeniile industria creativă şi IT.

Practic, programul cuprinde formarea antreprenorială a 400 de persoane din întreaga regiune, iar după toate trainingurile, persoanele cu adevărat interesate pot depune planuri de afaceri şi solicita finanţări nerambursabile în valoare de până la 40.000 de euro. Un mare avantaj este faptul că beneficarii vor putea solicita un avans de 70% din valoarea proiectului, urmând ca diferenţa să fie acordată după ce aceştia pot dovedi că au avut venituri de 30% din suma acordată iniţial.

Primarul Kereskenyi Gabor arătat că există un interes foarte mare pentru acest program, până acum fiind înscrise deja peste 50 de persoane.

În perioada următoare vor alea loc trainingurile persoanelor care se înscriu, iar din toamna acesti an se va face selecţia proiectelor pentru acordarea finanţării.

Programul CRITBIZ a obţinut o finanţare de 11 milioane lei din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Programul CRITBIZ este implementat de Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor din România, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Grupul Pont.

Aşadar, primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să vă înscrieţi în program: http://critbiz.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.