Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

DRAMĂ. Cazul femeii cu trei copii ce a fugit de bătaia soțului. Autoritățile i-au demolat din nou coliba

S-a născut într-un sat din județul Satu Mare. S-a căsătorit, s-a mutat în cartierul Pirita, a născut trei copii și a trăit ca majoritatea, din rampa de gunoi. Violența și-a făcut loc repede în familia ei, făcând-o pe femeie într-o noapte să fugă de acasă. S-a întors în satul natal, în Satu Mare, unde a stat toată vara la ciurda de vaci.

În toamnă, femeia s-a întors în Baia Mare. Trei dintre copiii săi sunt la școală acolo. În cartierul Pirita nu s-a mai putut întoarce, de frică. Și-a găsit adăpost în gara din Baia Mare, lângă calea ferată. S-a așezat într-o colibă, lângă o altă familie. Organizațiile cu rol în asistență socială, dar și autoritățiile, au știut întreaga poveste. Nu au făcut nimic. Cu toate acestea, coliba sătmărencei a fost demolată zilele trecute.

Începe un nou capitol. Femeia și cei trei copii ai săi, nevoiți să se mute, își strâng lucrurile din colibă și se mută înapoi, în Pirita.

”Nimeni de la protecția copilului n-a căutat-o. Cazul ei e relevant, sa-l povestesc pe scurt aici, pentru abordarea autorității locale in legătura cu cei 8.000 de oameni care trăiesc in coliba in Baia Mare. Încă ceva relevant, copiii ei merg la o școala partenera a primăriei intr-un proiect pe bani europeni, pentru prevenirea abandonului școlar și incluziune socială prin educație”, încheie angajata Serviciului de Asistență Socială Baia Mare.

 

Un comentariu

  1. abc Răspunde

    Dramă e că o inconștientă asistată social mai produce trei viitori asistați sociali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.