Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Drumul Satu Mare-Cluj, inundat pe o bandă. Pompierii au înălțat un dig din 1000 de saci de nisip

Având în vedere avertizarea COD PORTOCALIU de inundații pe râurile Crasna, Valea Maria și Ier, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare intervine în județ pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă în locuinţe, curți sau pe carosabil.

La dispeceratul inspectoratului au fost primite, în cursul zilei de azi,  trei apeluri prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, pentru a interveni în localitățile Rătești şi Tășnad în vederea extragerii apei acumulate în gospodării sau chiar în locuinţe.

La nivelul instituției, s-a dispus suplimentarea efectivelor cu pompieri din turele libere care să încadreze toate capabilitățile tehnice disponibile, care pot interveni în cazul acestei situații de urgență.

Inundații în Rătești

În urma situației de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a acționat pe parcursul zilei de astăzi, pentru evacuarea apei de pe drumul european E81, localitatea Rătești, comuna Beltiug, acesta fiind inundat pe o bandă de mers. În aceeași localitate au fost inundate o casă și două curți interioare.
Pentru sprijinirea cetățenilor și a autorităților locale, ISU Satu Mare a trimis în zona afectată pompieri, cu mijloace specifice de intervenție. Aceștia, împreună cu aproximativ 20 de localnici, au umplut peste 1000 de saci cu nisip în vederea realizării de bariere de protecție și îndiguiri preventive în jurul locuințelor și anexelor gospodărești.

Situația din localitatea afectată de inundații este atent monitorizată de către autoritățile locale și județene, pe teren fiind prezenți președintele CJSU Satu Mare – dl. prefect Darius FILIP, inspectorul șef al ISU Satu Mare – colonel Nicolae DIMA și primarul localității afectate, care au luat măsurile necesare și au condus operațiunile pentru evitarea producerii și altor pagube materiale.
În zonele afectate au acționat 3 ofițeri și 15 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, 1 camion, o motopompă de capacitate mare și 5 pompieri voluntari din cadrul serviciului voluntar pentru situații de urgență Beltiug cu autospeciala din dotare și o motopompă de capacitate mică.

Gospodărie inundată la Tășnad

Pompierii din cadrul Punctului de lucru Tășnad au acţionat cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o motopompă de capacitate mare, în localitatea Tășnad, pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă, la o casă și o curte interioară, inundate cu apă.

Situația debitelor și nivelurilor pe râurile aflate sub incidența avertizărilor hidrologice este monitorizată în permanență de către autoritățile locale și pompieri, astfel încât orice situație de urgență să poată fi gestionată în mod eficient.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.