Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Fabricat în Satu Mare – 2018. În prim-plan: apa și produsele tradiționale

Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare organizează evenimentul: EXPO – 2018 „Fabricat în Satu Mare” editia a VII-a.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 mai 2018 în hala fostului Supermarket INTEREX, din municipiul Satu Mare.

În conferința de presă de marți, 20 martie 2018 la sediul asociației Paula Fogaș și Sorina Tulan, membre în comitetul director a Asociației Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest și Tiberiu Markos, vicepreședinte în cele două asociații au prezentat faptul ca expoziția se reprofilează începând cu acest an, pe tematici specifice.

Din acest motiv, pentru prima expoziție cu tematica specifică, s-a ales un domeniu de impact și interes major pentru sătmăreni și anume: Apa, turismul și produsele alimentare tradiționale sătmărene.

Organizarea expoziției va mobiliza membri asociației, și nu numai, pentru a se prezenta cât mai bine la edițiile tematice din anii următori. Aceasta înseamnă continuitate în atingerea țelurilor organizatiilor, promovarea lor, demonstrarea capacitatii asociației de organizare si inovare, de  îmbunătățire a imaginii lor, de identificare de viitori membri activi. În același timp vizitatorii expoziției pot primi o serie de informații utile și pot cunoaște mai bine potențialul județului nostru în aceste domenii.

Prin evenimentul propus membrii asociației își doresc să contribuie la promovarea turismului de relaxare și balneoterapie, pe baza de apă/apă termală, precum și produsele tradiționale sătmărene, a vinotecilor și pălinciilor, dar și a frumuseților naturii, a castelelor și cetăților de care dispun.

De asemenea, își doresc promovarea companiile și organizațiile ale căror activitate este legată de tematica propusă (firme de proiectare, producție, prestări servicii, ONG-uri), precum și activitățile acelor asociații și ONG-uri,  care susțin sporturile legate de apă.

Evenimentul își propune să-i aducă împreună, timp de trei zile, pe acei „furnizori” și „consumatori” (dar nu in mod exclusiv), care au obiectul de activitate legat de apă, pe cei care iubesc turismul hidrotermal, pe cei interesați de produsele alimentare produse la noi, de vinotecile și pălinciile noastre, respectiv pe cei care susțin sau sunt amatori ai sporturilor acvatice.

Expoziția tematică a anului 2018 va promova următoare domenii:

–       industria legata de apă și de exploatarea resurselor de apă

–       produsele agroalimentare, inclusiv vinotecile și pălinciile sătmărene

–       turismul legat de apă: cel de rexare și cel balneoclimateric și sporturile acvatice

–       turismul clasic: hoteluri, pensiuni, restaurante, castele, cetăți,..

Programul expozițional este de vineri, 11 mai se desfasoară între 14,00 și 18,00, iar sâmbătă și duminica, 12-13 mai, între orele 10,00-18,00.

Vizitatorii vor avea parte de prezentare oferte din partea expozanților, demonstrații live, simpozion: ”Importanța apei în viața noastră – Fiecare picatura contează” prezentat de Apaserv, prezentare de rețete tradiționale, degustări, prezentare de vinuri, degustări, demonstrații sportive, prezentare de modă, etc.

Cei care doresc să participe și/sau să devină sponsori ai evenimentului se pot adresa organizatorilor pentru detalii suplimentare la numărul de telefon: 0261-710.316 sau la adresa de e-mail: [email protected].

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.